3 entry daha
  • universite'nin ikinci yilinda, henuz 18 yasindayken beni proje yonetici olarak calistigi sirkete yari zamanli sistem yoneticisi (ciragi) olarak almisti. proje yoneticimden ziyade bana adeta ustalik ve abilik edip daha sonra akademik hayatta cok isime yarayacak isletim sistemleri, bilgisayar aglari, programlama, linux vs. gibi bir ton konuda bana bir ton sey ogretti. bunun disinda bize net piknik'te felsefe dersleri de veriyordu (hegel'i heidegger'i ilk ondan duymustum).

    o zaman beraber calisitigim sistem yoneticisi baska bir arkadasla ben, murat'la simdi hatirlamadigim isle ilgili konuda bir itilaf yasamistik. hafif de bir tartisma gecmisti aramizda. patronumuz olmasina ragmen ve bize gayet de rahat dedigim dedik astigim astik diyebilecekken, ertesi gun tutup bize hediye verip gonlumuzu almisti. bana verdigi hediye arthur clarke'in 2001 a space odyssey isimli kitabiydi.

    neyse gunduzleri sirkete calisip aksamlari net piknik, tavukcu, diablo 2, evde mangal tarzi sekilde takilarak gecen aylardan sonra 2001 krizi geldi ve bizim sirket proje yoneticimiz murat disinda butun bilisim grubunu isten cikarmaya karar verdi. murat bu kararin hemen arkasindan kriz donemi turkiye'sinde biz isten cikartildik diye istifa etti. sonra da gidip beraber bir sirket kurduk. yeni kurdugumuz sirketin omru pek uzun olmadiysa da ben bu donemde murat'i tanima sansina genc yasta sahip oldum. hayatta bir insanin karsisina cikacak en bilge ve dost patron olmanin disinda bana genc yasta insan olmayla ilgili olarak da en guzel dersleri vermis olan bir insandir murat.

    hayallerini gerceklestirme konusunda da inatciymis. 18 sene once ne dediyse onu da yapmistir.
hesabın var mı? giriş yap