• sizin kadar olmasın, interneti çok yoğun olarak eğitim ve iş amaçlı kullanan bir arkadaşımın internet aboneliği serüvenini sizlerle paylaşayım. bu arkadaş yeni eve yerleşti ve 2017’ de dünya’ da yaşayan çoğu insan gibi internet hizmetini almak istedi. ilk tercihini apartmanda bulunan kablo net fiberden ötürü türksat uydunet kablonet -artık adı her neyse net master bile diyen var- kablonet den yana kullandı. firma hemen geldi ancak kablolar kopuk, alttan gelen hattı bulamıyoruz, elektrikçi çağırın, şeklinde ifadeler kullanıp bizim elemana bence abi sen hattı iptal ettir, demişler. o bölgede de ttnet ve superonline adslde problem varmış ve bir süredir kurulumlar yapılmıyormuş (arkadaş da bu arada üsküdar’ da oturuyor, yani herhangi bir belde veya uzak bir ilde köyde değil.)

    bir tavsiye üzerine türk.net i arıyor. kota yok akn yok yazmışlar. firma telefonda diyor ki, o bölgede kendi altyapımız var (türk telekom değil). 8 değil 16 mbit e kadar hız alabileceksiniz. arkadaş da kabul ediyor ardından süreç başlıyor. şancılı durumlar şöyle:

    1. kredi kartını telefonda verirsen 1 ay ücretsiz deniyor. ama daha kullanamadığı internetin faturası şuan direk sistemde kesilmiş gözüküyor.

    2. çağrı merkezini gereksiz gördükleri için kaldırmışlar. kardeşim sen tüm süreçlerin mükemmel mi de böyle bir işe kalkışıyorsun.

    3. evraklar online dijital evrak firmasına gidiyor. firma kargo ile aldığı halde çağrı merkezi ve online sistemde evrak teslimi yansımıyor. yansımadıkça da sizin kesinlikle yetkili birine erişme şansınız yok. onlnie sistemde menüler kapalı çağrı merkezinde ise otomatik sesli sistemde evraklarınız ulaşmadı telesekreteri dönüyor.

    4. internet kapıya gelmiyor. apartmana geliyor elektrikçi bulup bunu eve bağlatmanız lazım.

    5. altyapı türk telekom yapıyor. telefonda yalan beyan yapılmış. türk telekom yetkilisi diyor ki abi biz türk net’ e söylüyoruz burası merkeze uzak. 1 mbit den fazla hız alamazsın. firma hala müşteri kabul ediyor diyor.

    size soruyorum; görülen hizmeti 2017 yılında istanbul'un göbeğinde vermeye hizmet denir mi?

    tanım: tüketicilerin hizmet sağlayıcılarla yaşadığı türlü sıkıntılara örnek gösterilebilecek mikro projeksiyonlardan bir tanesi.
hesabın var mı? giriş yap