7 entry daha
  • ölümü gösterip sıtmaya razı etme politikası diyeceğim ama diyemiyorum. uzun zamandan beri şu gerçeği kanıksamış durumdayız, “akp’nin herhangi bir şeyi doğru yapabilme ihtimali dahi yoktur”. verili durumdan hareket ettiğimizde karşımıza böyle bir sonuç çıkmakta.
    dış politika iflasından tutunda, dış ilişkilerde külliyen çuvallama. eğitim sistemi deseniz üzerinde tartışma dahi yapılmayacak kadar feci bir noktaya geldi. tek kelime ile rezalet. sağlık sistemi ha keza. ekonomi lağıma bulanmış durumda. yolsuzluk, hırsızlık, ahlâksızlık dizboyu.
    herhangi bir sıradan insanı getirin, al şu memleketin içine ediver diye her türden yetkiyle donat, bundan daha betbeter edemez.
    memleket o kadar boka bezenmiş halde ki memleketin boka bezenmesinin baş müsebbibi olan hafız, sanki bütün bu olan bitenden kendisi sorumlu değil miş gibi konuşmalar yapmıyor mu, insan dinden imandan çıkıyor. bu nasıl bir ahlâktır anlayan varsa beri gelsin.
    dikkat ediniz, hafız 2019’a kadar nedamet getirmekle meşgul olacak. memleket şehirlerini son 25 yıldır sanki kendileri yönetmemiş gibi, betonlaşmayı eleştiriyor. memleketin onca aydını, yazarı, çizeri, kent planlamacılar bu hadiseye dikkat çekmeye çalışırken, “bunlar memleketin gelişmesini istemeyenlerdir” diye hedef gösteren kendisi değilmiş gibi davranmıyor mu, insanın şaşkınlıktan küçük dilini yutası geliyor.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap