6 entry daha
  • "aynı şekilde otobüste ayağa ilk kalkan abla veya abinin etrafını tehdit eder gözlerle ayağa kalkmaya zorlaması falan ne anlama gelmektedir. atatürk sevgisi bunu mu gerektirmektedir yoksa atatürk'ün hayatını okuyup, okuduğu kitapları, etkilendiği kişileri mi araştırmak daha gereklidir. ama bunlar senin tembelliğin karşısında direnemedikleri için senin için en kolay yol akşam eve varır varmaz halk tv'yi açıp uğur dündar ve yılmaz özdil eşliğinde zevkten tavana tırmanmaktır. kirlenen atatürk heykelini silen teyze haberini izledikten sonra gözyaşlarına boğulmak falan ne olmaktadır. aklı ve bilimi seçin diyen lider karşısında bu tarz duygusallıklar nasıl bir çelişki halidir."

    bu kısımda haklılık payı bulunmaktadır. zira "atatürkçü" olduğunu iddia edip bu yukarıda yazılanları yapmaktan başka zerre bir girişimde bulunmayan, kendisinden azıcık farklı birşey söyleyen insanı tepelemeye kalkan tiplerin sayısı hiç de az değildir. atatürk'ün özgür düşünce tavrını anlamaktan ziyadesiyle uzaktır bu tipler. nitekim mevcut iktidarın vaktiyle başa geçmesinde bu kitle ve düşünce yapısı fazlasıyla etkin olmuştur. bu yazar kardeşin yazdıkları önyargısız şekilde okunmalı ve üzerine düşünmelidir. zira bu yazıda bahsedilen tipler en az mevcut iktidar kafasındaki insanlar kadar tehlikeli ve zararlıdır bu memleket için.

    insanlara atatürk'ün zorla "sevdirilmeye" çalışılmasından ziyade ona neden saygı duyulması gerektiğinin bıkmadan, usanmadan, doğru ifadelerle anlatılmaya çalışılması taraftarıyım. olması gereken budur. aksi faşistlikten başka şey değildir. ha ne kadar iyi niyetle anlatılırsa anlatılsın, ısrarla anlamayanlar olacaktır. onlara da kafam girsin.
21 entry daha
hesabın var mı? giriş yap