• türkçe'de 2013 yılında yayınlanmış, tudem yayınevi tarafından basılmış charlie higson kitabı.

    arka kapak

    --- spoiler ---

    007’nin gençliğine doğru sürükleyici bir maceraya hazır olun!

    ıan fleming’in 1950’lerin başlarında yarattığı hayali ingiliz ajan james bond karakteri, yarım asrı aşkın bir süredir cazibesini hiç yitirmeden gündemde kalmaya devam ediyor. kainatın en sofistike ajanı 007 bond; hayat tarzı, teknoloji harikası oyuncakları ve aşklarıyla, hem edebiyatseverleri hem de sinemaseverleri uzun yıllardır maceradan maceraya sürüklüyor. peki, fleming’in kaleme aldığı romanlarda ve onlarca sinema uyarlamasında dünyanın altını üstüne getiren james bond nasıl bir çocuktu? ingiliz televizyon yapımcısı, yazar ve komedi oyuncusu charlie higson, 2004 yılında, daha önce hiç yapılmayanı hayata geçirerek genç
    okurlar için james bond’un gençliğini ve eton koleji’ndeki hayatını anlatmaya karar verdi. james bond gençken de bu denli karizmatik ve çevik miydi?.. james bond’u efsane yapacak temel unsurlar nelerdi?..

    genç bond serisi, efsane ajan james bond’un gençliğine doğru bilinmeyenlerle dolu gizemli bir yolculuğa çıkarıyor okurlarını. serinin ilk kitabı gümüşyüzgeç ve kanlı humma’da, toyluğunu ve heyecanını geride bırakmayı öğrenen kahramanımız, serinin sabırsızlıkla beklenen üçüncü kitabı oyna ya da öl’de aksiyonun ve gerilimin dozunu biraz daha artırmışa benziyor.

    londra’nın kuzeyindeki bir mezarlıkta, önemli bir profesör silah tehdidi ile kaçırılmıştır. bu arada, eton’a, çeşitli şifrelerle dolu esrarengiz bir mektup ulaşır. kimliği belirsiz bu mektubun şifrelerini çözmek için kalan süre daralırken, genç bond’un karşı karşıya kaldığı gizemin üstesinden gelebilmesi için hayati bir karar vermesi gerekmektedir. şifreyi kırdıktan sonra profesörü kurtarabilmek için yalnızca 48 saati kalmıştır. oysa hiç tahmin etmediği başka bir sorunu daha vardır: dünyanın geleceği tehdit altındadır!..
    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap