156 entry daha
  • "çomar" lafından nefret eden ve zinhar kullanmayan biri olarak yazıyorum bunları.

    adamın arkasından "iki ayyaş" dediginde, anma türeni için "dikilmek" dediginde, "neymiş demir ağlarla örmüş, ne ördün?"... dediğinde alkışlayan bir kitle, ayni atatürk için ayni adam tarafından iki yıl sonra "anıtkabir'e gidiyoruz" kararı alınınca oraya gidiyorsa ve siz buna "kazanılacak kitle" diye bakıyorsanız, iyi niyetlerinizi bir bir askıya alınız lütfen.

    zira bu insanlar atatürk'e miskal-i zerre saygı duyuyor olsalardı o zaman alkışlamazlar, ayıplarlardı sözlerin sahibini ki yapmadılar. bir fincan kahvenin kırk yıl hatrının oldugu bu ülkede bir vatan kurtuluşu öncüsünü 1 dakikada yem ettiler.

    olacak olan da "show wo/men lerin" -çomar değil-, yıllarca ne deniyorsa o diyenlerin, hatır gönül bilmeyenlerin ata'nın huzurunu isgalidir. zira ortada bir getirilmiş nedamet görünmemektedir ve kemiklerini sızlatacaktır atamın. çünkü yıl 1900'ler değildir, hic kimsenin hiçbir şeyden haberi olmadığı, başka bir yönetimin mümkünlüğünü tasavvur edemedigi ve yaşadıgını "tek yol" saydıgı zaman değildir.

    oraya gideceklerin de "gündelik geçim kaygısından mütevellit" bu partiye oy verenler oldugunu düsünmüyorum, bilmem ne kolları üyeleri, partiye kaydı olanlar vs'dir. yani her haltı bilen ve göz yumanlar, yetmeyip arsızca geçmiste yaptıklarını yok sayanlar, utanmadan yıllarca aynı noktada duranları kendi yapıp ettikleri ile suçlayanlar, yüzü ne zaman kızarabilir bir insanın acaba diye sordurtanlar...

    keşke masum halk olsaydı da iyi niyetle bakılabilseydi.

    yazık.
34 entry daha
hesabın var mı? giriş yap