3201 entry daha
  • bitcoin'in fiyatlamasına yönelik ben de birşeyler karalamıştım zamanında. 6500 dolar veya 7500 dolar olması çok önemli değil. yüzde 15-20 düşüşten bahsediyoruz. bu sene haziran ayında bu coin'lerin piyasa fiyatı 2400 dolardı. yüzde 200'den fazla artış yaptı demek bu. finans dünyasında yüzdelik artış önemlidir, 6500 dolar ile 7500 dolar arasındaki 1000 dolarlık farktan ziyade, yatırılan paranın yüzdesi ile kazanıp kaybedilir. örneği snapchat, hani herkesin elinde olan o uygulamanın hisseleri. 1 ay önce ekim ayında, 16.55 dolarlarken (6 ay önce 27'yi de gördü), dün 12.30'lara kadar düştü. amerikan borsasının yatay kaldığı bir dönemden bahsediyoruz. yüzde 25'e yakın değer kaybı yaşandı. (6 ayda yüzde 60)

    bitcoin gibi kripto para birimlerinin hızlı hareketleri regülasyon ve kontrol eksikliğinden gelmektedir. yani sanılanın aksine, bitcoin'in yüzde yüz yasal olarak kontrol altına alınması durumunda bu spekülatif yükselişleri ve düşüşleri yapan kesimin yoluna taş koyulmuş olur. aksine, cazibesini kaybedip çok hızlı düşüş yaşayabilir. çin'in kabul etmesini geç, ülkenin resmi para birimi bitcoin olsa bile regülasyon baskısı sebebiyle süper düşüşler yaşanır. blockchain teknolojisi değil, ancak para birimi olarak coinler, maalesef ki hala daha yasadışı işleri tercih eden grupların borusunun öttüğü para birimidir.

    finansçı değilim mühendisim, bu sebeple kullanılan cüzdanların, kripto madenciliği işlemlerinin, transferlerin, kişisel bilgisayarlarda taşınan full cüzdanların ne gibi güvenlik sorunlarına yol açabileceği ile ilgili bir entry ayrıca girmeyi düşünüyorum. o teknolojik olarak çok güvenli görünen altyapının bireysel olarak nelere yol açabileceği ile ilgili daha detaylı bir bilgi vermek gerekir. yarın inşallah yazarım, bu saatte zorlar hepsini anlatmak.
39270 entry daha
hesabın var mı? giriş yap