345 entry daha
  • bu taciz meselesinin bir sınırı çizilmeli artık. kadın diyor ki mastürbasyon yapabilir miyim sorusuna belki de korkudan evet dedim. ne ifade eder bilmiyorum, adamın sorusuna gülmüşsün, evet demişsin, adam çıkarıp mastürbasyon yapmış. hayır diyene özür dilerim demiş.

    biri de diyor ki, bunu normalleştirmek sapkınlıktır. oldu canım. insanları closetlerine hapsedin siz. cinsel fanteziler falan hep sapkınlık zaten, eşcinsellik de sapkınlık. sevişeceği kadından üzerine işemesini isteyen bir komedyen iddiası vardı hatırladınız mı? hah o da taciz mi ediyordu yani?

    adam açıklamasında demiş ki, "bu soruyu sormak elinizde güç varsa artık soru değildir, bir nevi emirdir, bunu fark ettim ve üzgünüm." burayı dikkate almak gerekiyor.

    şu olayları başından sonuna kadar takip edip, tüm tarafların tüm açıklamalarını okuyup da hala louie'ye sapık pislik adi herif diyebilecek kafada olmak, çok acayip. bu kadar yönlendirilebilir beyinlere sahip olduğunuz için utanç duymalısınız. üzgünüm.

    amerika'nın en zeki audiovisual yaratıcılarından biriydi. kariyerine ara verme kararı almış. kariyeri bitti muhtemelen. çok üzülüyorum. yaptığı işlere çok büyük hayranlıkla yaklaşırdım. yaptıklarını keşke yapmasaydı, ama gerçek tacizlerle karşılık bulmayan fantezileri birbirine karıştırmak da artık normalleştiğine göre, böyle kim bilir daha kimleri kaybedeceğiz.

    edit: belirtmek istediğim bir şey daha var. bu tacizlerin açığa çıkması furyasını (evet furya, hiçbir şey eskisi gibi olmayacak mı sizce?) olumlu buluyorum elbette. tüm olumlu hareketlerde, olumsuz bazı fireler verilir. louie de bana kalırsa öyle oldu. bu işin immanuel tolstoyevski'nin de dediği gibi bir histeri olduğunu düşünmek çok doğal. bu histeri bittiğinde geriye umarım sistematikleşmiş bir tacizle mücadele, baştan mücadele ortamı kalır.

    o zaman yapımcılar artık sadece yapılan işin kalitesine bakabilirler, oyuncular ve umutlu gençler daha güven içinde hareket edebilirler. kaybedeceğiz derken kastettiğim şey bu. bu süreç içinde, çok da ciddi durumları olmayan louie gibi değerli eserler üreten insanları kaybetme ihtimali üzücü. ama yapacak bir şey yok. bir nevi greater good için gözden çıkarılmış olacaklar. eğer o greater good gelecekse, o zaman eyvallah. sonuçta hatayı yapmış adam, bilmem kaç sene boyunca da çıkıp ben de böyle salakça şeyler yaptım dememiş. kendi ortamına adapte olup seçilimde kaybolmamayı başaramamış. başkalarına suç atmadan önce hatayı yapanı suçlamak lazım.

    son olarak da "bunları bile savunan var"cılara değinmeden edemeyeceğim. lince karşı çıkmak için zaten "bile" diyeceğin konumda olması gerekiyor kişilerin, burada amaç senin "bile" dediğin şeye farklı bakış açısı geliştirmeni sağlamak. "bile"lik bir durum olmadığını söylemek.

    bertolt brecht'in dediği gibi, "insan insandır."
341 entry daha
hesabın var mı? giriş yap