• "hariri" yazıp arattım ama bir şey çıkmadı. başlık açılmaması ilginç.

    iki iddia var: hariri iran'ın lübnan'ı istikrarsızlaştırmaya çalıştığını, hayati tehlikesi olduğu için istifa ettiğini açıkladı bir suudi tv kanalında.

    diğer yandan bir ingiliz (di galiba) gazeteci hariri'nin uçağının arabistan'a iner inmez ablukaya alındığını ve hariri'nin rehin alındığını, zorla istifa ettirildiğini yazdı. lübnan'da da bu iddia dillendiriliyor ve hasan nasrallah suudi arabistan'ın lübnan'ın içişlerine karıştığını iddia ediyor. suudi arabistan lübnan'daki vatandaşlarına ülkeden çıkın talimati verdi, abd lübnan'ın toprak bütünlüğünden yana olduğunu söyledi, mısır da bölgede istikrarsızlık istemediğini açıkladı. bu arada yemen'den arabistan'a atılan, ama galiba engellenen, füzede iran işaretleri bulunduğuna dair açıklamalar yapılı batılı bir asker tarafından.

    velhasıl: iran'ın işgali için çalışmalar adım adım devam ediyor. suudi-iran savaşı üzerinden batı iran'ı işgal edecek. belki de iran ne lübnan'a karıştı ne de yemen'deki füze olayıyla ilgisi var; ama "batı" ırak'ta kimyasal silah bulduğu gibi iran'da da buna dair izler bulacak.

    edit: kaynak kıçım yazarsanız bulurum hepsini tek tek de uğraşamam şimdi.
hesabın var mı? giriş yap