401 entry daha
  • hürriyet, şehit duran, mestanzade ekseninde yetişmiş bi karpuz olarak iki çift laf etmek istediğim dizi.
    bence bu diziyi başarılı kılan doğallığı ve gerçekçiliği. adana'nın gerçek yüzünü hiç cilalamadan, olduğu gibi yansıtmasıdır.

    --- spoiler ---

    s3 b1 için söylüyorum berbattı.
    --- spoiler ---

    o kadar ay bekledikten sonra en fanatikleri bile "bu ne hııaamınna" demiştir.
    öncelikle ölümlere verilen tepkiler çok zayıf ve yapmacık olmuş, az daha zorlasalar flash tv oyunculuğuna iney geçiş yapacaklar. hadi bilmesek neyse de, çocuğuna araba çarptı diye hastaneyi ayağa kaldıran , 2.kattan arabanın üzerine atlayan bi milletin mahallesini taramışlar, düğününü basmış, gelini öldürmüşler. başını ellerinin arasına alıp da " ovvv yavrum gittii" demez. (bkz: başkaları adına utanmak)

    ortada çok da yorum yapacak bir sey yok aslında. çünkü klasik türk dizi formatindaki gibi 1 bölümü 1 konuyla doldurmuşlar. tahminim blutv'e gectikten sonra 1 sezona 10 bölüm filan sığdıracaklar. böyle boş bölüm çıkacaksa biz 15dk'lık ilk bölüme de razıyız. 39dk'nin sonunda "ee ben ne izledim şimdi" demeniz normaldir.

    son sahnedeki dayının konuşmaları da hiç olmamış. pirus zaferi filan boş verin emmi, bu dizi zaten baştan sona toplumsal mesaj, ne gerek var kasmaya.
    polislerle olan muhataplik, bol takım elbiseli fox dizileri kıvamında olmaz.
    cionun sahnesinde olduğu gibi;
    polis "ne diiüün laynn" der.
    cio da "abi bişey mi dedik? ne cop çekiyon şimdi" şeklinde olur. *

    adana'da olduğumuzu hissedemedik nedense bu bölümde, birkac sahneyi çıkar mahalle yok piyasada. tabii ki diğer bölümlerde bu eksikler giderilmiş ve özlenen sıfır bir aynı hızda devam edecektir ama kötü bir giriş oldu.

    cio'nun arabada ağlayarak konuştuğu bölüm ve
    tümer'in ambulansta "baba kurban olim, allah için emanet o bize, kurtar onu" sözleri... benzer şekilde yüzlerce sahne çekilmiştir. hangisinde duyabilirsiniz böyle bir diyalog? çok gerçekçiydi.

    önceki sezonlari hatirlatan ve sifir bire yakışan tek sahne hades'in kahve baskını olmuştur.

    --- spoiler ---

    "bi da kim bu mahallede uyuşturucu satar, kim osman yavşağına selam verir. arvadınızı sikerim!!!"
    --- spoiler ---
1641 entry daha
hesabın var mı? giriş yap