• sound blaster x-fi serisinin 2010'da çıkan en son üyesi. serideki en iyi dac ünitesine ve snr değerlerine (rca stereo'dan 122 db, kulaklık çıkışından 117 db) sahiptir.
    ayrıca, sahip olduğu devre elemanları, 330 ohm'a kadar empedanslı kulaklıkları tam besleyebilir (bir anlamda, arka kulaklık çıkışı için 330 ohm'luk kulaklık amfisi vardır).

    aynı zamanda, creative'in thx trustudio pro yazılım özelliklerini destekleyen ilk kartıdır (recon3d, z ve x serisindeki sbx trustudio pro'nun benzeri).

    kartın üzerinde 3.5 mm kulaklık-mikrofon çıkışları, 2 adet rca çıkışı, birer adet rca dijital çıkış ve giriş bulunur.

    diğer sound blaster kartların aksine, stereo kulaklık ve kolonlara yönelik bir karttır. bu nedenle 2.1/5.1'i analog olarak desteklemez; ancak dijital çıkıştan 2.1/5.1 alınabilir.
    tabii dts connect veya dd live seçip, varsayılan çıkışı "speakers" yaptığınızda, dijital çıkışla da ses kartının belli görevler almasını sağlayabilir, equalizer, thx surround/cmss/dts neo, crystalizer, eax, treble/bass ayarı, bass boost gibi özelliklerden de faydalanabilirsiniz.

    dijital giriş sayesinde ise, oyun konsollarını kartınıza bağlayarak harici dekoder ve dac gibi kullanabilir, hem üst düzey ses, hem de analog sisteminizi konsola bağlama imkanına sahip olursunuz.

    creative'in en güncel modeli sound blaster zxr'daki analog 5.1 opsiyonuna ilginiz yoksa, ikinci elden çok daha ucuza bulunacak bir titanium hd, daha iyi bir alternatif olabilir. bazı yorumlara göre, ses kalitesi zxr'dan yüksektir.
    titanium hd, windows 10'un son sürümünde, resmi sürücülerle, console launcher ve alchemy dahil, sorunsuz çalışmaktadır. son sürücüsü 2016 yılında çıkmıştır.

    sıfırı 600 tl olan asus xonar phobeus solo da iyi bir seçenek olabilir. snr değerleri gene üst düzeydir (max 118 db), 5.1/7.1'i analog olarak da destekler ve 600 ohm'luk kulaklık amfisine sahiptir. kulaklık için harici aparatı da vardır.
    ancak dijital girişe sahip olmadığından, konsol vb. bağlanamaz.

    sound blaster z ise, 450 tl'ye bulunabilir. analog 5.1, dijital giriş ve 600 ohm'luk kulaklık amfisine sahiptir. ancak snr değeri daha da düşük (116 db) olduğundan, özellikle stereo hoparlör ve kulaklık kullananlar için titanium hd daha cezbedici olacaktır.

    şu yorumda, z ve zx'in ses kalitesi vasat olarak değerlendirilmiş ve denedikleri arasında en iyi kaliteyi titanium hd ile aldığını belirtmiş: http://forums.creative.com/…9&viewfull=1#post576169

    tabii bu tür yorumların, üst düzey ses sistemi kullanıcıları tarafından ve özel şartlar altında yapıldığını belirtelim.

    not: ses kartlarının üst düzey dac, dsp ve devre elemanlarından tam olarak faydalanmak için, analog bağlantı gerekecektir. titanium hd'de bu sadece stereo için mümkündür.

    tabii analog bağlantıda da, kablo kalitesi ve kasa içi fan gürültüsünün öneminin artması gibi etmenler olabilecektir.

    not 2: diğer x-fi modelleri hakkında detaylı bilgiler: https://en.0wikipedia.org/…9yluzpi1gtrmlfbgluzs11ca

    titanium öncesi modeller pci olduğu için, günümüzde anlamı kalmamıştır. harici modeller ve titanium sonrası dahili modeller ise, hala birer alternatiftir.
hesabın var mı? giriş yap