7 entry daha
  • kesinlikle bizim yapmayacağımız bir davranıştır. türk halkını, köşe olmaya meyilli girişken türkler ve zenginin malıyla kendi çenesini yoran pasif türkler olarak ikiye ayıracak olursak bize özgü iki farklı davranış ortaya çıkacaktır.

    sene 2005

    girişken olanlar "yalan dünya hacı, dünyalık yapamadık bari aya gidelim, taşı toprağı altınmış" hesabı atlayıp aya gidecekler ve oradan dikenli telle kapattıkları arazilere gecekondularını inşa edeceklerdir. bir yandan da aya gelen astronotlara gözlemesiydi, bazlamasıydı satarak geçimini sağlayacaklardır.

    pasif olanlar ise "oğlum millet ayda arsa alıyormuş, ulan işiniz gücünüz yok mu dürrüklere bak ya, hay kafanızı sikeyim sizin ben yaa" diyecekler ve dünyevi işlerle uğraşmaya devam edeceklerdir.

    sene 2025

    geçen süre zarfında dünyada aydan arsa almak çok cazip bir yatırım aracı haline gelir. amerikan emlak şirketleri ayı parsel parsel satmıştır, bir götlük bile arazi kalmamıştır. taa ki türklerin tapusuz oturdukları farkedilene kadar. ay zabıtası ekipler amirliği bu vatandaşların kapısına kepçeyle dayanır. bunu gören gecekondu sahibi türkler "gelme la, gelme çoçuğu keserim haa. bak atarım daşı kafana kırarım o kafandaki fanusu gavat" diye belediye ekiplerini tehdit eder, cinnet geçirir ve yıkımı durdurarak, hayatına devam eder. bu arada gözleme satışları tavan yapmıştır.

    ayda yatırım fikrinin cazip bir hale geldiğini gören diğer pasif türkler ise "ulan acaba, biz de mi alsak, ulan parayı bi buluyum, hemen alıcam hacı" diyerek çene yormaya devam ederler.

    sene 2045

    yerleşim yeri bitince amerikalılar, ayda toplu konut hamlesi başlatmaya karar verirler. bunun üzerine ayda yerleşik gecekondu sahibi türklerle temasa geçerler. akabinde dünyadan laz müteahhit çağrılır, kat karşılığı verilir, başından da belli olduğu gibi girişken türkler, paranın amına koyarak memlekete dönüş yaparlar. gözleme tezgahını kapatarak, istanbul'da birer döner burger salonu açmaya kara verirler.

    dünyaya dönüş yapan girişkenlerin paraya para demediklerini gören pasif türkler ise yine en başından beri olduğu gibi konuşmaya devam ederler:

    - vay anuna koyyim ya, zamanında şurdan bi arsa kapatamadık ki, kıllar kadayıf oldu, eşşek gibi çalışıyoz hala,sikerim böyle hayatın geçmişini.
    - hakketen lan, ama hacı nerden bileceksin işte şans. halbuki verecen laz müteahhite kat karşılığı ohh mis.
    - bırak hoca yalan dünya yaa.

    hikayeden çıkarılacak 3 ders vardır:

    1) evet harbiden yalan dünyadır
    2) ayda hayat vardır.
    3) iki durumda da laz müteahhit karlı çıkmıştır. uzaya gidemiyorsak laz müteahhit olmakta fayda vardır.
20 entry daha
hesabın var mı? giriş yap