38 entry daha
  • tekirdağ'lı bir çiftçi olarak benim de bişeyler demem lazım gibi. bir arkadaşımız fabrikanın kapanışıyla birlikte çiftçilerin üzümlerini sökeceğini söylemiş haklı olarak.

    biz üzümleri sökeli yıllar oldu. üzümü özel şirketler bu yıl kilosunu 90 kuruşa aldı. 1 lira değil bak 90 kuruş. rakı için semilyon üzümü kullanılır. biz de çeşit çeşit üzüm cinsleri var. şaraplıkta var yemelik, sofralık üzüm de.

    bir yıl bakılıp, emek verilip, masraf yapılıp gözümüz gibi baktığımız üzümü 90 kuruşa veriyoruz.

    bağını bozan çok çiftçi var. rakı fabrikası açıkken de oraya veren çok az kişi vardı. zaten son yıllarda kotasını baya düşürmüştü.

    fabrikaların kapanmaması için gerekenler belli. ama zaten devletin istediği de belli. birden olmadı. yavaş yavaş bitirdi. yavaş yavaş çiftçilik ölüyor sıra hayvancılıkta. dışarıya bağımlı bir ülke olduk.

    dışarıya hiç bir şey satmadan her şeyi alıyoruz. içerideki ana parayı dışarıya veriyoruz. bu düzen bir yere kadar gidecek. illa bir yerde patlak verecek. şu anda ucuz et yiyorum diye sevinen insanlar var. ilerde bütün herşey patlak verdiği zaman görücem hepsini. bakalım nerelere kaçacaklar.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap