296 entry daha
  • yüksek teknoloji üreten, neredeyse tekel durumda olan iyi yönetilen göz bebeğimiz olan bir şirket. yasal olarak zor durumda kalmamak adına detaylı bilgi verememekle birlikte şu verilerin faydalı olabileceğini düşünüyorum.

    şirketin yıllık karıyla, şirketi 36.68 yılda satın alabiliyorsunuz. bu oran çimento sektöründe 8 yıl sanayi sektöründe 12 yıl civarındadır.

    şirketin an itibariyle piyasa değeri, özsermayesinin 10.19 katı kadar. bu oran sektöre göre değişse de genelde 1-5 arasında değişir. (ki 5 bile çoğu şirketin göremediği bir rakam)

    borsada para, malı ucuz alırsan kazanılır. şirketin faaliyet raporlarını okumak , haberlerini takip etmek, yatırımcı dostu analistlerin fikirlerine kulak vermek ve finansal okur yazarlık, sabır, yatırımcı psikolojisi eğitimleri başarıya götürür.

    bugün burada yazdığı yazılardan acemiliği ve heyecanı çok net okunan bir kitle var. bu mantıkla giderlerse belki aselsan'dan kazanacaklar fakat kazandıkları paraları (beyinlerindeki amigdala sebebiyle) kaybetmeleri çok uzun sürmeyecektir.

    yarın bir gün eşinizin dostunuzun " sen... milyar... sen bu parayı ne yaptın" sorusuna muhatap olmamak adına finansal okur yazarlığınızı geliştirin.

    yoksa borsa servivor ve orada her şey gerçek.

    edit: stoploss nedir? öğrenin. stopsuz trafiğe çıkmayın.
643 entry daha
hesabın var mı? giriş yap