4 entry daha
  • 21 savage,* offset ve metro boomin üçlüsünün geçtiğimiz ayın sonunda çıkardığı on parçalık uçurucu albüm.* prodüksiyon açısından resmen ateş üzerine ateş ediyor; m4a1-s bile değil, direkt m4a4'lük* çalışma. billboard 200'de* dört numarayı görmüş.

    metro boomin mükemmel bir iş çıkarmış, son işlerinden belki de en iyisinin bu proje olduğunu söyleyebilirim. offset girdiği parçalarda tabiri caizse tozu dumana katıyor, "flow benden sorulur, yirmi bir önce önünü iliklesin" diyor. türkçe diyor.

    albümün ilk iki parçası travis scott ve quavo destekli, onun dışındaki parçalarda vokal yardımı almamışlar. ghostface killers'ta travis scott, rap saved me'de ise quavo parçaları taşıma görevini üstlenmişler. ric flair drip'te sadece offset var, ama bu beat ve flow'da herhangi bir eksiklik yaratmamış açıkçası; o da epey sağlam parça. bu parçada yardımcı prodüktör olarak bijan amir yer almış, onu da parçanın başındaki "bijan 4 the 1 time" ad-lib'inden anlıyoruz.

    ne çıkardıysa merak edip dinlesem de bir türlü kabullenip benimseyemediğim 21 savage kekosunun solo işleri my choppa hate niggas ve run up the racks de aslında fena değiller.* ama genel olarak albümde beatler o kadar başarılı ki, çok daha güzelleri varken arada kaynamış bunlar biraz. başka projelerde değerlendirebilirlerdi diye düşünüyorum, filler olmak için bile altyapıları aşırı iyi çünkü. zaten my choppa hate niggas'ta cubeatz, run up the racks'te ise southside desteği var. kötü altyapı diyen çarpılır yani anlayacağınız.

    offset'in diğer solo işi nightmare adlı parçada ise offset klasik flow'undan esintiler sunuyor yine dinleyiciye. dre moon prodüksiyonu destekli mad stalkers'ın da gideri var, arada kaynamış o da.

    disrespectful'u gayet iyi buldum, çalışmadaki alt segment parçalar arasından rahatça sıyrılmış. yine cubeatz destekli still serving'in çok bir numarası yok, fakat albümün son parçası darth vader'da özellikle offset üstadım götürmüş yine işi.

    ciddi ciddi boş parça yok gibi bir şey albümde. genç metro böyle beat yapsın, sabaha kadar dinleyelim üstadım. şu beatlere babam bir verse girse onu da dinlerim.*

    belirtmeden geçmeyeyim, çalışmadaki süreklilik muazzam seviyede olmuş. çoğu geçişte parçanın değiştiğini bile anlamadım ciddi ciddi, metro boomin köftesi yine yapmış yapacağını. albümü de verip kaçayım, 21 savage youtube sayfasına yüklemiş listeyi. nice albümlerde görüşmek üzere, selametle.
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap