3 entry daha
  • --- spoiler ---

    serinin altıncı filmi. bence gayet güzel bölüm olmuş. ölmek bilmeyen bir seri katil, tükenmeyen kurbanlar ve ömür boyu sürecek bir kovalamaca var malum seri de bir o kadar uzun olacak dolayısıyla. ama bu esnada vefat eden oyuncular olduğundan senaryoyu da onların yerini bırakacakları birine endekslemeleri lazım ya da o karakteri öldürecekler. donald pleasence üstat da vefat etmiş bu filmden sonra. sonunu da ona bağlamak istemişler biraz.

    myers'ın neden böyle bir psikopat olduğunu, yeğenini ve kardeşini öldürmek istediğini açıklamışlar bu bölümde. filmin başında sadece iki filmle sevdiğimiz şirin kız jamie büyüyor, çocuğu oluyor ve michael bebeği almak için jamie'nin peşine takılmışken arada jamie'yi de katlediyor. izleyici öfkeleniyor haklı olarak anasız bıraktın küçücük bebeği orospu evladı diye. ama ilerisinde anlatılan hikâye ile empati kurmaya başlıyor, michael'a da hak veriyor. filmin başındaki jamie'nin ölüm sahnesi ve sonlara doğru michael'ın laboratuvarı basıp milleti delik deşik ettiği sahneler sanıyorum serinin en gore görüntüleriydi.

    filmin sonuyla ilgili bir alternate ending buldum ayrıca. bizim izlediğimizde sonda sadece loomis'in çığlıklarını duyuyorduk ama ne olduğunu bilmiyorduk, merakta kalıyorduk. şimdi alternatif sonda şöyle gelişiyor olaylar michael ile jamie arasında bağ kuran kollarındaki dövme vardı ya hani, o dövme loomis'in bileğinde beliriveriyor. ve loomis o korkuyla, şok ve öfkeyle çığlık atıyor haaaaaayııır dercesine.
    --- spoiler ---
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap