18086 entry daha
  • bizler öldükten sonra sosyal medya hesaplarımıza ne olacak?
    kız kardeşime sorduğumda hesaplarımı ona bırakmayacağımı anladım. cevabı şuydu: sen öldükten sonra hesabın değerlenir.(tablo gözüyle bakıyor sanırım.)

    cevabı ilginç. miras bırakabilme özellikleri sayesinde google veya facebook hesaplarımızı birilerine bırakabiliriz. öldükten sonra hesaplarımızı onlar kullanabilecek.
    facebook'a hatta hatıra sayfası olarak bir talep ilettiğinizde sadece o ölen kişinin hesabını arkadaşlarına açık bir sayfa haline getiriyor.
    tabi bu özellik şu an sadece google ve facebook için var. twitter, instagram ve snapchat için ise 6 ay aktif olmazsanız hesap kendini kayıp olarak kabul edip kapatıyor. (instagram ve snapchat için bu durum şu anlık söz konusu değilmiş.kişisel hakları ihlal etmemek için...)

    hatta daha fazlası da var. öldükten sonra chatbot vasıtasıyla bizim adımıza konuşabilecek botlar dahi varmış. sesli konuşma programları var mıdır, bilmiyorum. yani bu uygulamalar sayesinde biraz da olsa yakınlarımız teselli olabilir ki işin diğer ilginç yanı ölünce üzülecek insanlar bırakabilecek miyiz ardımızda ? :)

    bu senaryoları aslında filmlerde ve dizilerde görmüştük:
    (bkz: chappie) --> izleyenler hatırlar ninja'nın karısını annesi olarak benimsemiş ve onun bilincini bir robota aktarmıştı.
    (bkz: black mirror) --> yakın geleceğin mitosları’nda bulunan ve gelecekte bilinç aktarımı, ölümsüzlük gibi temalara atıfta bulunan bu dizi de yine geleceğin insanının teknoloji karşısındaki tutumu hakkında bizlere ip uçları veriyor.
    (bkz: sanal devrim)--> virtual revolution filmde hatırlarsanız oyuncular kendilerini oyun dünyasında buluyorlardı. sanal gerçeklik adı altında oyun içinde ölseler dahi kalabiliyorlardı. hatta başrol oyuncusunun sevgilisi oyun içinde aktif durumdayken gerçek hayatta ölü vaziyetindeydi.

    ekşi sözlükte gizli hesaplar adı altında kalıp kayıp unvanıyla huzura erişmiş olacağımızdan eminim. bu yüzden bir vâris bulmak lazım.

    işbu entry'i okuyan dostumuz içinden : '' ben niye ölüyorum amk?'' diye soruyordur.
23677 entry daha
hesabın var mı? giriş yap