8 entry daha
  • turkiye'nin topragi mineral bakimindan ikinci zengin bolgesidir. birinci afyon'dur. bu seveptendir ki yaz aylarinda adana otoyolunu kullandiginizda yol kenarindaki milyonlarca* kavun satan insanlari gorebilirsiniz. eger gecerseniz tavsiye, ilcenin adana tarafindaki saticilardan alin ve de ozellikle mustafacik kavununu sorun.

    ayriyetten daha birkac sene oncesine kadar fransiz bir $irketin buyuk ugra$lar sonucu en nihayetinde buyuk bir* petrol damarinin bulundugu ve hemen ertesi hafta muhrun vuruldugu ilce. (bkz: $ehir efsaneleri)

    ayrica cok guzel bir de hikayesi olan ilce: evvel zaman zengin adamin biri, malini hickimseyle payla$mak istemez, ogullariyla bile. ve olmeden once butun degerli ziynetini* saklar biryere. ve de bir not yazar:

    cik ba$ima
    bak kar$ima
    kir kafami
    al beynimi

    derler ki mezari tepede biryerdedir, ve kastettigi yer de gumu$ sirma minareli camidir, gomu de o caminin altindadir. fakat gunumuızde artik o cami ve etrafinda kazi yapmak yasaktir.

    at last but not least turkiye'deki $ehir merkezine en uzak ilcelerden biridir, belki de en uzagidir. nitekim bagli bulundugu ankaraya 148 km, guneyindeki aksaraya 70 km'dir. ve de bunu avantaj bilip suleyman demirel ve tansu cillerden il olma sozu almi$ bir ilcedir. hatta plakalari bile hazirdir. 91 miydi neydi? niyeyse? hatta ve hatta, secimlerde cogu belediye ba$kani adayi bu numarali plakalarla dolanir ortalikta, yasalmi$ gibi ve de sanki il yapabilecekmi$ gibi.

    (bkz: adim adim anadolu)
    (bkz: tayfun talipoglu)
    (bkz: hem$erim memleket nire)
    (bkz: $erefsizkochisar)
61 entry daha
hesabın var mı? giriş yap