• öncelikle: ukteydi doldu.

    yıllardır süregelen bir geyiktir. galatasaraylı arkadaşlarım muhabbet arasında söylerdi biz de iyiymiş falan derdik çok da üstelemezdik. ne aksini kanıtlamak için bir çabaya girildi, ne de ispat için. bu geyik de uzadı gitti. ama artık bu geyik iyice övünme malzemesi yapılmaya başladıkça tadı da kaçmaya başladı. gerçek olsa dahi övünülecek ve rakipleri küçümseme vesilesi olarak kullanılacak bir durum olmamasına rağmen üstüne yanlıştır da.

    *mythbusters mode on*

    they represent the 8 teams who took part in the very first champions league group stages.
    ac milan, club brugge, cska moscow, ıfk goteborg, marseille, porto, psv eindhoven and rangers

    gördüğünüz gibi bugünkü haliyle şampiyonlar liginin ilk gruplarında yer alan 8 takımı temsil etmekte olduğu söylenmekte. logo 1992-1993 sezonu grup aşamasında kullanılmaya başlanıyor. o sezon gruplarda yer alan takımlar da yukarda adı geçenler.
    galatasaray bir sonraki yıl gruplara kalmayı başarıyor.
    eğer logo 8 takımı temsilen dizayn edilip bir yıl da kullanıldıktan sonraki yıl "bu yıl gruplara kalanları sembolize etsin" diye bumbastik bir karar almadılarsa logodaki yıldızın galatasaray'ı temsil etmediği ya da simgelemediği sonucuna kolaylıkla ulaşıyoruz.
    aslında yine görüldüğü üzere yıldızların teki galatasaray'ı temsil etse de etmese de çok bir şey değişmiyor. o yıl kim denk gelmişse öyle bir şey denmiş. sonuçta iki grupta sekiz takım var. sembolik olarak da 8 yıldız gruplarda yer alacak olan 8 takımı temsil ediyor. yani x takımı değil, 8 takımdan biri olacak herhangi bir takımı temsil ediyor. en doğru tanım şurada yapılmış:

    "not only the uefa champions league logo represents a black and white checkered ball, it also resembles a globe with the champion or star soccer teams connected to another."

    ilgilenenler için ekstra: logonun yapım hikayesi
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap