• - sofra fotoğraflarındaki yiyecek ve içeceklerin çoğu soğumuştur, özenmenize hiç gerek yok.

    - kahvaltı yapılan/yemek yenen yerlerin delice övülmesinin sebebi, büyük ihtimalle hesap ödenmemiş olmasıdır, instagram celebrity'siyim ayağına mekanlarla pazarlık yapıp hayatını böyle sürdüren insanlar var.

    - art director, film enthusiast, nature lover, traveler, entrepreneur gibi, biyografileri süsleyen laflar, güzel fotoğraf çekemeyen ama popüler olmak isteyen insanların arkasına sığındığı, %99 geçerliliği olmayan laflardır. bütün bunları bünyesinde toplayabilen birisinin zaten instagram'da öldürecek vakti yoktur.

    - kimsenin yatakta kat kat nevresimin, yastıkların arasında tüylü terlik, laptop, kahve kupası, üzüm salkımı, kruvasan tepsisi vs. ile rahat vakit geçirmesi mümkün değildir, fotoğraf çekildikten sonra o görüntü doğal olarak yerini dağınıklığa ve sefilliğe bırakır, öyle yaşadıklarını sanıp kanmayın.

    - "hasta oldum", "ah bu havalar", "üşüyorumm" gibi laflarla hasta halinin selfie'sini ya da sıcak su torbası, ıhlamur, gripin, nane limon fotoğrafı paylaşan kişilerin fotoğrafının altına "iyileş de dön aramıza" yazmanıza gerek yoktur, zira bu kişiler hasta falan değildir, siz de biliyorsunuz. "hastaysan git yat, instagram'da ne işin var ulan" yazabilirsiniz.

    - gökyüzündeki boşluğun tam ortasında yakalanmış gibi duran uçak fotoğraflarının %99'u sahtedir, siz de şu png'yi fotoğrafınızın tam ortasına boyutlarını, kontrastını vs. ayarlayarak yerleştirip like'ları kapabilirsiniz.

    - takip ettiğiniz, sürekli bir yerlerin sudaki yansımalarını gönderip de popüler olan biri varsa, yüksek ihtimalle şu app'lerden birini keşfetmiştir.

    - fotoğraflarının altına sürekli anlamlı laflar yazan kişiler şu algoritmayı takip etmektedir; brainyquote'a girilir, fotoğrafta örneğin bir kapı ön plandaysa, "door" yazılıp çıkan sonuçlardan biri kopyalanarak fotoğrafın altına yapıştırılır. sözün sahibi tabi ki yazılmaz.

    - instagram'la birlikte rağbet görmüş olan yerlerde (büyük valide han'ın kubbesi, balat'taki eski binalar, moda sahildeki balonlar) çekilen, aşırı beğendiğiniz o fotoğrafları çekmek için o celebrity'ler on dakika sıra beklemektedir, insanların azıcık like için düştükleri durumları gözünüzün önüne getirin.

    - eğer biri manzaraya doğru uzanmış ayaklarının fotoğrafını paylaşıyorsa bu "size ayaklarım girsin", fotoğrafta iki çift ayak varsa "size ayaklarımız girsin"manasına gelmektedir, bu kişilerle olan yakınlığınızı sorgulayın bir zahmet.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap