3 entry daha
  • // 1952 yılında antakya'da doğdu, ilk ve orta öğrenimini bitirdikten sonra iü hukuk fakültesi'ne başladı. yüksek öğrenimi sırasında cerrahpaşa tıp fakültesi korosu, boğaziçi üniversitesi korosu, kadıköy musiki derneği, süheyla altmışdört ve ender ergün yönetimindeki iü korosu'nun çalışmalarına devam etti.

    1976 ylında kurulan istanbul devlet klasik türk müziği korosunun ilk kadrosunda yer aldı. bu tarihten itibaren kendisinden büyük destek ve teşvik gördüğü prof. dr. nevzat atlığ ile çalışmalarını sürdürdü. koronun yurtiçinde ve yurtdışında verdiği çok sayıda konsere solist olarak katılan utandı, çeşitli radyo ve tv programlarında solistlik yaptı. bazı tv dizilerinde, radyofonik piyeslere ve tiyatro oyunlarına sesi ile katkıda bulundu. sesinin genişliği, uslubunun klasik anlamdaki doğruluğu, temizliği ve orijinal ses rengi ile son dönemin önde gelen yorumcularından biri olarak kabul edildi.

    yapı kredi bankası'nın ve istanbul büyükşehir belediyesi'nin hazırlamış olduğu kaset ve cd lerde solist olarak görev yapan sanatçının, aynalı kavak'tan kalamış'a ve münip utında adlı iki cd ve kaseti bulunmaktadır.

    müzik dışında stilize resim çalışmaları yapan utandı, eserlerini bir kişisel sergide değerlendirdi.

    istanbul devlet klasik türk müziği korosu ses sanatçılarından ceyda utandı ile evli olan sanatçı, bir kız çocuğu babasıdır. //

    (kalan müzik)
79 entry daha
hesabın var mı? giriş yap