38 entry daha
  • yerinde tepkidir. gökhan özoğuz "benim kültürüm süper, batı kültürü kakadır" demiyor. kültürlerin sentezi güzeldir ama özentiliğin cılkını çıkarmayın diyor. bu yüzden "senin dövmelerin var punk yapıyorsun" diye karşı çıkmanız çok anlamsız.

    neyse, sözlüğü günler sonra sırf bu başlıktaki bir entry için açtım ben. aylar önce "hristiyanlık hayranı cahil ateistler" diye tanımlama yaptığımda "efendim biz hristiyanlığı da eleştiriyoruz" demişlerdi. hemen örnek ile gelelim:

    #72396403

    "bariz ki hristiyan kulturu daha cekici, daha insani, daha ozgurlukcu. hristiyanlik tabiati itibariyla insanlik ile daha tutarli bir din ve daha insancil kulturleri ile deger sistemi var."

    - yaşlı, yalnız, kızıl saçlı kadınların cadı olarak öldürüldüğü aşırı insani hristiyan kültürü

    - kedilerin şeytan olduğu inancından dolayı öldürülmesinden dolayı avrupa'dan insancıl manzaralar.

    - özgürlükçü hristiyan kültürünün bilime verdiği değer.

    - bir de modern dönemlerden bir insancıllık örneği verelim ingiliz askeri ve eşit insan değeri verdiği bengalli kadın. ağlamıyorum gözüme insanlık kaçtı.

    işte bir ateistin öve öve bitiremediği insani hristiyanlık kültürü. insanlık niçin ölüyor diye sorduğumuzda cevabı uzakta aramaya gerek yok, çünkü onların hakim olduğu bir dünyadan ne bekleyebilirsiniz ki; savaş, ölüm, kan ve süslü sömürü hariç?

    islam tüm tarihiyle onur duyulacak haldedir, dünyaya verdiği selamet ve barıştan başkası değildir. dünyayı kurtaracak tek çare müslümanların kuran'ın tüm ayetlerini okuyup uygulaması ve islam'ın yeniden hakim hale gelmesidir.
77 entry daha
hesabın var mı? giriş yap