2 entry daha
  • nejat brohi ankara aile hekimleri dernegine uye bir hekim.

    https://www.ankahed.org.tr/…ifalar-nejat-brohi.aspx
    https://imgur.com/a/nwovv

    "ankahed dernek üyesi meslektaşımız sevgili nejat brohi ..."

    kendisi eksisozluk'teki anoktale isimli yazar:

    (bkz: babamın öyküsü)
    (bkz: #70978813)
    https://imgur.com/a/kk5aw

    ayrica: apple manyağı ilginç doktor yazar

    facebook profili:
    https://www.facebook.com/nejatbrohi

    burada eksi'de yazdigi bir çok entry'sini paylastigi gorulebilir.

    nejat brohi in a nutshell:

    * idil biret'e ovgu adi altinda `hayvan,

    hayvansın.`

    demistir.

    (bkz: #72156593)
    https://imgur.com/a/g1fyn

    bir baska entrysinde ise "idil biret hanımefendi muazzam bir emperor beş kaydı yapmış. hem ona bir teşekkürler ve saygı entrysi hemde kibar ince sözleri hafif maço üslupla süsleyip tatlı ve nazik bir sevgi duruşu yapıyorum." diyerek ifadelerini aklamaya calismistir.

    (bkz: #72375300)
    https://imgur.com/a/ngain

    * seksisttir. buna kanit olarak entrylerinden cokca ornek gosterilebilir. turkiye icin cok da sasirtici olmayan bir erkek profili cizdiginden onemsiz gorulebilir. ote yandan bu kisinin bu sifatla nasil aile hekimligi yaptigi merak konusu olmaktadir. acaba kendisine danisanlar bu ozelligini bilmekte midir?

    orn.

    "işte baba nasihati budur. celi’de bu yoldadır. mecburdu yani orkestrasını erkeklerden oluşturmaya, çünkü en iyiye ancak böyle ulaşabilirdi ve o erkekleri de bir ananın karnında taşıdığını, emzirdiğini, bakıp, büyüttüğünü çok iyi biliyordu.

    o analara karşı asla bir saygısızlığı, hadsizliği, zevzekliği olmadı. sadece orkestrasına sızmaya çalışan eksik eteklere, orkestrasını beceremeyeceklerini çok iyi bildiği ama modern kapitalizm ve tüketim döngüsü için her yere sokulmaya çalışılan ve karman çorman edilmeye çalışılan xy ve xx kromozomlarının çorba olmasına karşı korudu celi.

    çünkü adı gibi biliyordu 1-2, oda belki varsa iteleme xx kromozomu yeri orkestra içi değildi."

    https://imgur.com/a/jz2zo
    (bkz: #25477256)

    entry'de anlatildigi halde altini cizmekte fayda var: kendisinin savundugu ve kendisi gibi seksist olan bu orkestra sefi (celibidache) aletinin ustadi tam ehil bir kadin tromboncuyu sadece kadin oldugu icin asil sefi oldugu munih filarmoni'den uzak tutmak icin her turlu cirkin yola basvurmus bir kisidir. ve nihayetinde mahkemeye akseden davada trombon sanatcisi hakli bulunmustur. aile hekimi brohi bu olayin kahramani sefin tarafini tutmaktadir.

    (bkz: #72413667)

    * (bkz: #71042236)
    https://imgur.com/a/lnvjv

    "benim brückner konserlerinde en önden iki bilet alıp yanıma brückner resmi koyduğumu bilir misin?"

    * sadece bir entrysinden alintilar:

    cumhurbaşkanlığı senfoni orkestrası sanatçilarina " iboşov'un dansözleri gibi sürekli kıvırıyorlar" demis ve eklemistir:

    "bence:

    cso kapatılmalıdır." + "... türkiye'mizin en büyük hayal kırıklığı olan """ şey """ ." + " utanmanız şerefiniz ve haysiyetiniz olsun. " + "ulan haysiyetisiz herifler ..."

    "... onurunuz yok."

    "sizden """ artemis """ [bu tirnaklar brohi'ye aittir. otka] isimli bir müzisyeniniz görmüş. ne beklersiniz: özür değil mi? çünkü doğrusu budur. nah özür. artemis efendi ve cso beni çok ayıp lamışlar, efendim meslek hayatlarında ilk defa bu tepki imiş... ona güzelce, saygılı, açıklayıcı ve kibarca verdim yanıtını ve o da anında kibarca sıvıştı."

    https://imgur.com/a/0ynps

    entry'nin genelinde, programinda en az bir adet j. s. bach yapiti olan bir konserde bach calinmadigini sanarak konserde "bach çalin" diye bagirarak olay cikardigindan bahsediyor. gulsek mi, aglasak mi, kendisine bir doktor mu tavsiye etsek; bilemiyoruz.

    * bach muzigine iliskin goruslerinden bir kuple: 2- bach’ın nice passionatı dururken beethoven piyano sonatlarına kaçarım hep, çünkü hep daha keyifli hem daha melodiktir,

    https://imgur.com/a/yptdx

    ayni entry'den alintilar:

    "bunun için anton brückner konserinde iki bilet alır ve yanıma o’nun ihtiyar ve yaşlı bir adam iken çekilmiş siyah beyaz ince bir kravat giydiği takım elbiseli resmini yanıma koyarım."

    mahler hakkinda vecizeleri: mesela mahler de devdir ama daha çok bence ergenlikten çıkamamış bir dev senfonisttir.

    rengim gokmen'e hitaben: iyi adam, sakin adam ve bence koca sağır’dan daha güzel sevgilileri oldu, eşi kıymetini bilsin derim. yoksa kapar gider türk kızları;)

    kendisi apple manyağı ilginç doktor yazar basligi altinda da irdelenmis. instagram hesabindan bir alinti kafa yapisina iliskin fikir vermektedir: https://hizliresim.com/o6m6vr hatirlatiriz: bu kisi bir aile
    hekimidir.

    bu ilginç aile hekimine iliskin entry'mizi genisletmeye devam edecegiz.
20 entry daha
hesabın var mı? giriş yap