30 entry daha
  • bıtcoın' ın gizli yaratıcısı (satoshi) elon musk mı?

    geçtiğimiz ay bir haber yayınlanmıştı. "elon musk, tesla' da ki görevini bırakarak, hisselerini satıp, yeni bir bitcoin yani kripto para şiketi kuracak" diye.

    tabi konu elon abi olunca söylentilerin de takdir edersiniz ki ardı arkası kesilmiyor.

    bir diğer ortaya atılan iddia ise gayet ilgi çekici ve dikkate almaya değer. dünyada 2008' de ortaya çıkan ve ilk kripto para olarak tarihe geçen "bıtcoın" satoshi nakamoto denen bir karakter tarafından kurulmuştu ve hala gizemini korumakta.
    işte iddia burada başlıyor!

    acaba satoshi nakamoto- elon musk' mı?

    bitcoin, musk’ın spacex şirketinde yoğun şekilde kullandığı c++ programlama dilini çok iyi bilen biri tarafından üretildi. musk’ın 2013 yılında hyperloop üzerine yazdığı makale de engin kriptografi ve ekonomi bilgisini ortaya koyuyor.

    bitcoin, küresel bir mali krizin olduğu ve bankalara duyulan güvensizliğin ortaya çıktığı 2008 yılında üretildi. bu açıdan bakıldığında, bankaların müdahalesi olmaksızın para birimi üretmek için en uygun yıl 2008 gibi görünüyor.

    musk, bitcoin hakkında pek konuşmuyor. kendisinin kişisel olarak bitcoin’i olmadığını da halka açık şekilde belirtmişti. hatta kendisine kripto paralarla ilgili soru sorulan bir tweet’e “satoshi nakamoto’nun kim olduğu anlaşıldığına göre konu kapandı demektir…:)” şeklinde cevap vermişti.

    tabi bu konuda en büyük destekleyen veri "paypal" gibi bir geçmişe sahip olması. ayrıca bazı kesimler musk' ın bitcoin' i mars' ta da kullanılmak üzere planladığını söylüyor.

    satoshi' nin elindeki bitcoin' lerin toplam değeri şu an yaklaşık 8 milyar dolar.

    elon musk satoshi' midir değil midir bilmiyorum ama teknik açıdan olmaması için hiç bir sebep yok :)
210 entry daha
hesabın var mı? giriş yap