7 entry daha
  • trajedi ve komedi olarak iki ayri kurguya ancak benzer olay orgulerine sahip, insanda zorlama olmayan birkac kahkahanin yani sira gercekten de zorlama esprilere de sahip bir film olarak o anlarda insanda sinirlenme yerine kahkaha olmasa da bir tebessum saglayan bir film olarak gormekteyim melinda and melindayi.. bu duruma da sasirdigimi belirtmeden gecemeyecegim..film bu yonden degisik bir ifade kazandi zira kanimca olaylar, espriler yerli yerinde ve senaryonun cok fazla zorlamayacak ancak bunun yaninda acik da vermeyecek sekilde hazirlanmis.. bu sayede filmin akisina kendinizi kaptirirken butun filmi hafif tebessum, bazen kahkaha icerisinde seyrediyorsunuz.. bu da filmin cok ust duzey olmayisinin acik oldugu ortamda yine de insanin kendini iyi hissetmesini saglamada onemli bir rol oynuyor..

    trajedi ve komedi diye bolunen kurgular icinde trajikomik olarak birlesmis sahneler de degisik duygulara itiyor insani.. ancak oyle bu celiskiye cok kafa yorulacak bir film oldugunu da dusunmuyorum ki ben cok kafa yormadim.. tam olarak durum komedisi olmasa da filmin bazi kisimlarinda bu turun icine iyice sokuldugu gozukuyor, bunun iyi ayarlanmis olmasi da film hakkinda cikista kesin bir yargi koymak acisindan ve de durum komedisi ile ilgili yorumlardan uzakta kalabilmesini sagliyor..

    face of melinda dinleyerek, aklimda bu sarkinin ve bu sarki ile ilgili anilarin ve olaylarin etkilerini dusunerek, biraz gecmisi sorgulayip biraz gelecegin karanlik durumundan endiselenerek gittigim filmin bu sekilde bir tarza sahip olmasi aslinda beni oldukca sevindirdi.. simdi dusununce ve bundan sonra dusundugumde film hakkinda ne mukemmel ne de kotu dusuncelere sahip olacagim.. melinda kelimesinin anlamina herhangi bir etki yapip beni rahatsiz etmemesine saygi duyup kotu psikolojimden siyrilip eglenmeme olanak tanidigi icin tesekkur ettim ve edecegim..

    bir de alkislama olayi da enterasandi.. ladies in lavenderda oldugu gibi yonetmenin katilimi olmayan bir filmde filmi alkislamak niyeydi, bunu anlayamadim.
24 entry daha
hesabın var mı? giriş yap