1 entry daha
  • adaylıklar ilk entry'ye eklenmiştir.

    adaylara bakılırsa bir nevi 2013'e geri dönüş gibi olmuş. popüler olanların çoğunu aday yapmamışlar. ed sheeran genel kategorilerde sıfır çekmiş, katy perry de öyle.

    daha çok rap ve r&b adayları göze çarpıyor. yılın albümünde iki rap albümü var. "awaken, my love!" ise sürpriz aday olarak karşımızda.

    kendrick lamar, jay-z ve bruno mars bu yılın en çok adaylık alan isimleri.

    yıl boyunca erkek şarkıcılara inat lorde'u "yılın albümü"ne, lady gaga, kesha ve kelly clarkson'ı da pop kategorilere aday etmişler.

    despacito, remix versiyonuyla da olsa uzun zaman sonra genel kategorilere aday olmayı başarmış ilk yabancı şarkı.

    "yılın kaydı"nda bir tane bile beyaz şarkıcı yok. "yılın albümü"nde tek beyaz kişi lorde, "yeni artist" kategorisinde ise julia michaels tek beyaz.

    country yanlış hatırlamıyorsam en son 2003'te genel kategorilerde sıfır çekmişti. bu yıl da genel kategorilerde bir tane country şarkıcısı ya da şarkısı yok.

    ayrıca söylemem gerekir, değişen rap komitesi fırtına gibi esmiş. jay-z'e kimse ihtimal bile vermiyordu. hem jay-z hem kendrick hem de sza'yi korumuşlar. bu yıl bir rap albümünün "yılın albümü"mü kazanma şansı çok yüksek.

    geçen yıl adele'in genel kategorileri süpürmesinden sonra ed sheeran'a geçit vermemiş blue-ribbon komitesi. yine bir ingiliz'in genel kategorileri toplamasını istememiş. ilk oylama onların elinden çıkıyor, ed sheeran ikinci aşamaya kalsaydı mutlaka genel kategoride adaylıklar çıkarırdı.

    sanırım hem "popüler olanların ödüllerilmesi" hem de "beyazların kazanması"na yönelik çok sert bir değişim yapmışlar.
50 entry daha
hesabın var mı? giriş yap