• sadece yılların komplo teoricisi olsam, sadece arada trolleyen biri olsam, sadece reklamcı ve grafik tasarımcı olsam, sadece gözümle baksam masum ve işlevsel bir ilan olduğuna kanaat getirip geçerim... ama hepsi birden olunca şu ilana bakıp işin içinde bir adilik olduğunu söyleyebiliyorum.

    grafik tasarımda bir kural vardır. bir maç ilanında rakip ögeler sayfanın iki ayrı yanına yerleştirilir. ögeler insan suretleriyse yüzleri birbirine dönük şekilde kadraj oluşturulur. bu ilana bakıyoruz, profesyonel bir tasarımcı bunu böyle yapmaz.

    sübliminalin imzası zaten ince detaylardadır. iki oyuncunun yüz ifadelerine bakarsanız bu amaç da ortaya çıkmış bence. bafetimbi'yi dayayıp titremeye geçmiş gaassaraylı, durumu gülücükle karşılayan rakibi...

    yıllarını cümbür cemaat kolkola geçirenlerin içinde bir parça kalıyor tabi. en basit işe bile bir şifre sokuyor bunlar. "aklın fikrin orada mı kardeşim" diyenler çıkacaktır. teknik olarak böyle sırıtmasa benim de dikkatimi çekmezdi.

    normal grafik tasarımı örnekleri...

    gs-fb

    real-atletico

    bjk-gs

    oyuncu görüntüsü içermeyen

    görsel tasarımın bazı kuralları vardır. o tasarıma 80 metreden de baksanız ne ilanı olduğu anlaşılsın diye. bu pis kokulu ilanda ise bu kurallar es geçilmiş.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap