• simdi reza zerrab ya da daha dogru ifadeyle hakan atilla davasi turkiye'nin ve eksi sozlugun gundeminde, detaylariyla tartisiliyor. hatta dava sonucunun ne olacagina dair yorumlari ve tahminleri iceren ayri basliklar da mevcut. o yuzden aramaya inanmak falan demeden once bir iki paragraf okumanizi rica edecegim. boylece basligin amaci daha iyi anlasilabilir umarim.

    anladigimiz kadariyla bu dava, buyuk ihtimalle halkbank'in ceza almasiyla sonuclanacak. buyuk meblaglardan bahsediliyor. ben diyeyim 10 milyar dolar, sen de 20. cok buyuk ihtimalle hakan bey de cezadan kurtulamayacak ve abd'de hapis yatacak ama genel pencerede bu bizi cok ilgilendirmiyor. bir diger olasilik da olayin itiraflar sonrasi baska iddianamelere ve baska davalara sebep olarak, tc hukumetlerinde yer almis kisilere de bulasmasi. hatta ve hatta olayin terorun desteklenmesine kadar gidecegine dair yorumlar bile var.

    dun burhan kuzu'nun aciklamalarindan anladigimiz kadariyla, turkiye bu davadan cikacak sonucu yok hukmunde saymaya hazirlaniyor. simdi bu ne demek? boyle bir sey yapilabilir mi ve yapilirsa ne gibi sonuclar dogurur? iste bu konu kritik ve ayri bir baslikta incelenmesi uygun gozukuyor, en azindan bence.

    diyelim sadece halkbank'a kesilen buyuk bir para cezasi ile bu olay kapandi. bir devlet bankasi olan halkbank bu cezayi tanimaz ve odemezse, abd ne ye gibi yaptirimlar uygulayabilir? bu yaptirimlar sadece halkbank'a yonelik mi olur yoksa tum turkiye'ye bir ekonomik ambargoya kadar gidebilir mi? hele bir de olay terorun desteklenmesine dogru kayarsa ve diyelim eski bakanlarimiz icin kirmizi bulten ile aramalar baslarsa, turkiye ne yapmak zorunda kalir? hic sanmiyorum ki tutup bu kisileri teslim edelim. sonrasinda ise ne gibi etkiler yasariz?

    tanim olarak son derece kritik sonuclari olacagi simdiden belli olan davanin sonrasinda buyuk ihtimalle turkiye'yi ekonomik kiskaca almaya yonelik olaylar diyebiliriz. gidisatin ne gibi bir seyir izleyecegi turkiye'nin atacagi adimlara bagli ancak ben kisisel olarak bunlari goremiyor ve eksi sozluk yazarlarini tartismaya davet ediyorum.
160 entry daha
hesabın var mı? giriş yap