• xiaomi’nin 2. nesil robot supurgesi. 1. nesilden en buyuk farki yer silme aparati olmasi.

    edit: bu modelin ismi sonradan xiaomi roborock s5 oldu.

    ayrica emis gucu 2000 pa’ya cikmis. normal bir elektrikli supurgeyle karsilastirinca tabi ki gucsuz ama diger robot supurgelere gore cok daha guclu. evin gunluk temizligi icin fazlasiyla yeterli. aksamlari butun evi iki kez geciriyorum ve toz kutusu en az yarisina kadar dolmus oluyor. evin surekli temiz kalmasi isini cok kolaylastirdi.

    mobil uygulamasi fonksiyonel olarak iyi ancak halen birkac yer cince (kullanimi etkileyen bisey degil). ozellikle evin krokisini haritadan gorup belli bir bolgeyi isaretleyerek temizleme fonksiyonu (zone clean) harika. bunun ustune belli zonelari isaretledikten sonra kaydedip schedule'a baglama ozelligi olsa mukemmel olurmus.

    evi tek basina gezmesine geziyor ama takilmasina (ozellikle kablolar) veya fircaya dolanacak veya tikayacak (ozellikle ucu bosta sarj kablolari) turden seylere dikkat etmek veya ortada birakmamak lazim. yani, herseyi tastamam sorun cikmadan kendi basina yapsin diyorsaniz once yeri bi toplamak sart. bazen cocugun boya kalemi veya lego parcasi gibi kucuk birsey gozden kaciyor ve alet gezmeye devam etmesine ragmen temizleyemiyor.

    yer silme aparatini henuz denemedim.

    edit: silme aparatini sadece bir kere denedim. pek ise yaramiyor gibi geldi bana; o yuzden tekrar denemedim. supurge olarak halen kullaniyorum ve cok memnunum. uygulamada artik cince bir yer kalmadi; kurulum daha kolay hale getirildi. ayrica harita kaydetme ve sanal sinirlar koyma ozelligi geldi.
71 entry daha
hesabın var mı? giriş yap