• ülke olarak bu cezayı ödemeyebiliriz. ödemezsek dünya ticaret sisteminden bizi çıkartırlar. türlü ambargolara maruz kalırız. vadesi gelen borçlar acilen talep edilir, yabancı bankaların kredi ambargosu başlar vesaire. kısacası ülkemiz ekonomisini durdurmak için her şey yapılır eğer ödemezsek. kısacası kesilecek olan cezayı öyle ya da böyle ülke olarak ödeyeceğiz.

    madem "çalıyor ama çalışıyor" diyorsunuz. akp nin ne kadar resmi üyesi varsa kesilecek cezalar bu üye sayısına bölünsün, abd'ye ödensin. ben devletin kirli işlere bulaşmasına her türlü karşıyım. 2007 ye kadar işler iyi gidiyordu. neyse

    eski merkez bankası başkanı durmuş yılmaz:10 15 milyar$ ceza kesilir bunu da pazarlıkla 7 milyar$ a indiririz. doğru adımlar atılırsa. bunu da 5 yıl vadeye falan bağlarız.

    durmuş bey'i doğru kabul edersek, yıllık yaklaşık 1,4 milyar dolar söz konusu.
    akp nin üye sayısı kabaca 10milyon
    1,4milyar$ /10milyon akp üyesi=140$ yapıyor kişi başı
    şu anki kurdan yıllık 550 tl civarı bi şey yapıyor. beş yılda akp üyesi başına 2500 tl falan ya. bence size koymaz. bu parayı ödemek.

    ha böyle olmazsa ülke olarak ödersek kişi başı 17$ falan yani 70 tl civarı 5 yılda da 350 tl civarı yapar. ben bu 350 tl yi ödemek istemiyorum arkadaş. 3 5 bakanın milyon dolarlık avantaları için ben böyle bir para ödemek istemiyorum arkadaş.

    ulan diğer ülkelerin de şirketleri ceza yemiş ama hiç duymadık bakanlarının rüşvet aldıklarını.

    chp birçok konuda olduğu gibi akpyi çok uyardı dinlemediler. çözüm sürecinde de böyle olmuştu. "böyle yapmayın ne yapıyorsanız mecliste yapın gizli iş çevirmeyin başınıza patlar" demişti.

    edit: sayıları biraz yuvarladım hata olabilir 4 işlemim pek iyi değildir.
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap