5 entry daha
  • genç kardeş heves etmiş tespit sıçmış hevesi kırmamak lazım ama bu memleket cahilliğiyle övünenlerin bununla gurur duyanların, küçük rasim ozan'ların sesinin daha çok çıktığı bir hale geldiği için acımamak da lazım.

    aşağıda bazı inciler var;

    "aynı yazarın erkek işçi ölümleri %80 ise erkek işçi oranı da %80 iddiasıyla ilgili de. öncelikle %95 ayrıca burada erkek çalışan yüzdesinden daha fazla erkek ölüyor çünkü belediye çalışanı da işçi ağır sanayi çalışanı da. hangisinin daha tehlikeli olduğunu tartışmaya gerek yok.hangisinde erkek çok onu da tartışmayacağız. anlayacağı dilden cevap verecek olursam da(belki saçmalığını anlar umuduyla) istemediği erkekle evlenmediği için öldürülen kadınlardan bahsetmişti, istemediği insanla evlenmeyen insanların %90'ı kadın muhtemelen istemediği insanla evlenmediği için öldürülenlerin oranı da %90 kadındır bu yüzden kadın cinayeti değildir diyebiliriz. nasıl saçma oldu değil mi? çünkü arkaplanı araştırmak lazım erkekler neden zor şartlarda çalışıyor, bazı kadınlar neden istemediği insanlarla evlenmeye zorlanıyor?"

    iş kazaları acı birşey; iş kazası kurbanlarının burada kadın düşmanlığına meze edilmesi daha da acı; o "erkeklerin" geride aileleri eşleri kaldı ve onlar da mağdur; siz erkekler daha çok ölüyor diye şımarıklık yapasanız için ölmüyorlar. ekmek parası için ölüyorlar.
    bilmiyorum bunu yazan kimse hayatında iş kazası gördü mü? iş kazası potansiyeli taşıyan bir işletmede çalıştı mı? iş kazalarının en büyük nedeninin aç gözlü patronların üç kuruş tasarruf olduğunu biliyor mu? (kurbanların ihmalinin olduğu kazalar da var)
    evet iş kazalarında erkekler daha çok ölüyor; bunun nedeni ağır işlerde daha çok erkekler çalışıyor. peki bu ağır işlerde çalışan erkekler aptal mı, başka bazı erkekler daha hafif işlerde çalışırken kendilerini tehlikeye atıyorlar?
    hayır değiller; ki bazı iş kazaları kas gücü gerektiren değil ama elektrik gibi risk unsuru içeren işlerde oluyor.
    ve yapılan işin risk derecesine göre, zorluğuna göre, ücreti de fazla oluyor. bu insanlar evlerine daha fazla ekmek götürebilmek için daha fazla riske giriyorlar. soma'da kaybettiğimiz canların bazılarının daha fazla yevmiye alabilmek için mesai yerini/saatini değiştirdiğini kahrolarak okumuştuk, hatırlarsanız.
    özetle, eğer ağır işlerde %95 erkek çalışıyorsa, kaza ve ölüm oranı da erkekleri %95 vurur, %100 ise erkekleri %100 vurur.
    ama bu insanlar kadınlar ya da diğer erkekler dururken kurban diye seçilip o işlere yollanmış insanlar değiller. bakan gibi vicdansızlık yapıp işin fıtratında var demeyeceğim; fıtratta varsa bile, 100 ölüm oluyorsa tedbirle 10 ölüm oluyor olması lazım. ama siz rakamla ilgilenmiyorsunuz, 100 kişi de ölse 10 kişi de ölse oran %95-100 olacak, ilgilendiğiniz bu... orada canlar gidiyor; 100 kişinin ölmesiyle 10 kişinin ölmesi arasında çok fark var.
    onun için iş kazalarında daha çok erkek ölüyor demek, formula 1 de daha çok erkek ölüyor demekle aynı şey.
    ha birinde senede binlerce kişi ölüyor, birinde on senede biri ölüyor; ama istatistik %100 neredeyse...
    iş kazaları tezinin karşısında kadınlar da riskli işlerde çalışsın diye bir tez varsa; delikanlıysanız savunalım. mesleğimi yapmadım ama üretim mühendisiyim; fabrika mesailerim vardır; daha önce iş kazası yaşanmış ve kadınların da yapabileceği üretim rollerine bundan sonra kadın işçi alınsın, bununla ilgili girişim olsa, buna kim itiraz eder sizce ?
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap