• bizim hükümetimizdir.

    özellikle dinibütün oldukları için kesinlikle rüşvet yemezler çünkü "ay n'olcak rüşvet yiyeyim de cumaya gider iki rekat namaz kılarım günahlarım affedilir nasılsa", "iki kurban keserim bağışlanırım" vs. diye düşünmeyecek kadar kuran okumuşlardır, dinlerini bilirler

    mesela bu gibi düşünenlere kıstas olması açısından a'raf suresi 169 vardır.

    --- spoiler ---

    derken, onların ardından yerlerine kitab’a (tevrat’a) varis olan (kötü) bir nesil geldi. şu geçici dünyanın değersiz malını alır ve “(nasıl olsa) biz bağışlanacağız” derlerdi. kendilerine benzeri bir mal gelse onu da alırlar. allah hakkında, gerçek dışında bir şey söylemeyeceklerine dair onlardan kitap’ta söz alınmamış mıydı? onun içindekileri okumamışlar mıydı? hâlbuki, allah’a karşı gelmekten sakınanlar için ahiret yurdu daha hayırlıdır. hiç düşünmüyor musunuz?
    --- spoiler ---

    a'raf suresi uzun ayet tabi, insanlık hali unutulabilir. onu unutsalar bakara suresi 188 "orospuyla memurun bahşişini önceden vereceksin" diyenlere mesafeli durmaları için şöyle bir hatırlatmada bulunmuştur.

    --- spoiler ---

    aranızda birbirinizin mallarını haksız yere yemeyin. insanların mallarından bir kısmını bile bile günaha girerek yemek için onları hakimlere (rüşvet olarak) vermeyin.
    --- spoiler ---

    beşer bazen şaşar tabi, bazen hükümet üyeleri ayetleri unutulabilir ama eğer hükümetimiz bunları unutsaydı bile %99.9'ü müslüman olan halkımız unutmaz en azından maide suresi 42'yi hatırlar, öyle kişilere oy falan vermezdi. onlar da hükümet olamazdı.

    --- spoiler ---

    onlar, yalanı çok dinleyen, haramı çok yiyenlerdir. eğer sana gelirlerse, ister aralarında hüküm ver, ister onlardan yüz çevir. onlardan yüz çevirecek olursan, sana asla hiçbir zarar veremezler. eğer hükmedecek olursan, aralarında adaletle hükmet. çünkü allah, âdil davrananları sever.
    --- spoiler ---

    tüm bunlar gerçekleşmediğine göre bizim hükümetimiz yerli, milli ve dinibütündür. ayrıca yol yaptılar.

    öyle olmayan hükümetleri ve bile bile onlara destek olan suç ortaklarını rabbim bağışlasın da, pek bağışlamayacak galiba?
hesabın var mı? giriş yap