1 entry daha
  • bugün tesadüfen fragmanına denk geldim. izlerken “ehhe ana karakterin tipi tam türk olmuş” diye düşündüm. sonra manzaraları ve atmosferi görüp “üüf tam vr’da görmek istediğim sahneler” diye düşündüm yemin ederim. belki ara sokakları arkham vr’ı çağrıştırdı diyedir, izlerken hep aklımdan vr geçti. fragmanın sonu da vr’a çıkacağını görünce “ananıs kim!” dedim. fragman bitti, o heycanla soruşturup araştırırken türk yapımı olduğunu öğrendim ve ağlamakla kahkaha atmak arasında karmaşık duygulara kapıldım.

    vr’a çok az kaliteli oyun çıkıyor diye üzüldüğüm şu günlerde öyle bir heycan yaşıyorum ki anlatamam. kaç haftadır htc vive kaskı bana, ben kaska bakıyordum.

    2018’de kickstarter’a giriyorlarmış. bakın bu kesinlikle hafife alınacak bir iş değil. fragmanı izleyin ve oyunu yapanların, iki elin parmaklarını geçmeyen kişiden oluşan bir ekip olduğunu düşünün. ben, sonunda 45dk credits yazısı akan yüksek bütçeli oyunlarda bir tane hakan bilmemne gibi türkçe isim görsem sırıtan adamım. bu oyunun fragmanını görünce, kendimi htc vive ile o dünyanın içinde (galiba) futuristik istanbul sokaklarında hayal edince neler hissettim bir bilseniz. aklım çıktı sözlük.

    türk oyuncusunun son 10 yılda bilinçlenmesi, steam, gog ve benzeri platformlarla orjinal içeriğe ulaşmanın kolaylaşması ve ekibin inanılmaz başarılı bir iş çıkarıyor oluşu ile çok büyük ses getireceklerine eminim.

    kickstarter’a bir düşsün de bakın oyun dünyasını nasıl sallayacak. sonuna kadar destekleyeceğim. emeği geçen herkesi ayakta alkışlıyorum. ve ağlamıyorum. gözüme bişiy kaçtı. *fırk*
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap