4 entry daha
  • ahlaksızlıkları ve açgözlülükleri yüzünden boğazına kadar pisliğe batıp sonunda iktidarlarını sürdürebilmek için emperyallerin isteklerine boyun eğen üçüncü dünya ülkelerinin siyasileridir.

    biz niçin kendi cebimizden harcayıp suriye sınırını komple mayınlardan temizledik, sonra da duvar örmek zorunda kaldık? suriye'nin üniter yapısına müdahalenin orda bir özerk kürt devletine yol açabileceğini düşünemeyecek kadar salak mıydık? kuzey ırak meselesinde de bir koyup üçün birini almamış mıydık? gerçekten halep'i tr'ye bağlayacağımızı mı düşündük? ülkenin tarımını, hayvancılığını nasıl bitirdik? orta asyadaki gibi gölümüz mü kurudu? ülkenin petrol ithalatından doğan döviz çıktısını tek başına karşılayan fındık ihracatı nasıl söndü? fiskobirlik'e fbi mi operasyon çekti? daha bi sürü ihanet vakası sayılabilir? bunları siyasilerimiz bilinçli mi yaptı? yoksa kendi tezgahlarından gözleri uzak tutabilmek için emperyallere razı mı oldular?

    işte bunun için temiz siyaset önemli.

    ecevit de abd'ye gerektiğinde postayı koydu. ama onu indirebilecekleri yolsuzluk dosyaları yoktu. bu nedenle ülke ambargo yedi. hani bazı şerefsizler seçim propogandası yaparken o dönemi "millet gaz kuyruğunda bekliyodu" falan diye aşağılayıp şimdi birlik beraberlik masalları anlatıyorlar ya, işte o dönem. ama o ambargo döneminde ne kimse soğuktan donarak öldü, ne de açlıktan. ama bu dönemde ikisine de bolca örnek yaşadık.

    ahlaksız, namussuz, şark kurnazı siyasetçilere arka çıktıkça emperyallerin oyuncağı olmaya devam ederiz. çünkü bunlar asla" ya biz de çok ileri gittik, bu gariban halk bizi yine de destekledi. artık bu işlerden vaz geçelim" demezler, diyemezler. çünkü öyle pis bi ilişkiler ağına gömülmüşlerdir ki artık dönüş mümkün olmaz.
hesabın var mı? giriş yap