• bir gerçektir.

    tanımına baktığımızda militan;

    1. bir düşünceye, bir görüşe, bir öğretiye bağlı olan ve onun başarı kazanmasına uğraşan, bu yolda savaşan (kimse).
    2. bir siyasal örgütün etkin üyesi.

    militan kelimesinin günlük hayattaki kullanımı birinci açıklamaya yakın ve ondan daha sert.

    neden militan diyorum ?

    çünkü aslında onlar her şeyin farkında. çalınan oyların, yenilen hakların, kazanılan paraların... her şeyin farkında ve bu uğurda çalışıyorlar. bu toprakların 1920'den öncesine ait olduğunu savunan insanlar bunlar. türkiye'ye dair her şeyi yok etmek isteyen insanlar bunlar. birlik beraberlik derken yalnızca kendi birliklerinden bahseden ve farklı düşünceyi elinde olsa anında yok edecek insanlar bunlar.

    bunların oranını bilmiyorum ancak az olmadığını düşünüyorum. sonları yaklaştıkça daha da azıttıklarını görebiliyoruz. hiç bir yere sığamıyorlar, en ufak bir muhalefete dahi tahammülleri yok.

    işte benim buna tahammülüm kalmadı artık. göz göre göre, suratımıza baka baka yaptıkları hırsızlıklar, aklamalar; savundukları dine dahi aykırı olan binlerce, on binlerce farklı olay...

    ellerine geçse her birimizi teker teker öldüreceklerini biliyoruz. sırf dinlerine inanmadığımız için veya inansak dahi onların attıkları adımları takip etmediğimiz için öldürebilirler bizi.

    sinirlenmekte haksız mıyım ekşi sözlük ?

    onlar sanıyorlar ki bizim sinirimiz, çocukların bile güldüğü 'kudurun' gibi laflar etmelerinden geliyor. bilmiyorlar ki biz farkındayız her şeyin.

    şu reza'nın belgelerini inkar ederken bile her şeyi bile bile inkar ettiklerini biliyoruz.

    şuraya yazacak olsak son 15 yılda milyon tane farklı şey var. hepsini unuttuğumuzu düşünüyorlar. böyle düşünüyorlar çünkü onlar unutuyor. onlar için önemli olan tek şey şu anda kendilerini haklı çıkaracak argümanlar üretmek.

    işte problem şurada; bir zamandan sonra kendilerini haklı çıkarmayı bırakacaklar. hem de yalnızca özel mesajda vs değil, sokakta haykıracaklar yaptıkları her şeyi. bunu istiyorlar çünkü, buna doğru gidiyorlar.

    neyse.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap