• dünyaya mal edebileceğimiz, süpersonik yeni ahlâk anlayışıdır.

    kelime kökeni "omurgasız" anlamına gelen "invertebrate"den gelmektedir.

    bu ahlâk anlayışı, daha önce insanlık tarihinde ahlâk çerçevesine bir şekilde oturtulmuş olguları, sistem işine geldiğinde reddeder, işine geldiğinde bir anda kabul eder. açık kaynak kodludur kısacası. hatta bazen öyle dönüşler olur ki, rahmetli mj bile kendi şarkılarına böyle dans koreografisi hazırlamamıştır dedirtir insana.

    tabi bu ahlâk anlayışına insanı da oturtmamız gerekir.

    3 çeşit grubu içinde barındırır;

    1 - bu ahlâk anlayışından en üst düzeyde fayda sağlayan ve alt tabakaları işlerine geldikçe manipüle edebilecek yetkide olanlar, kendi fantezi dünyalarını, alt tabakaların realiteleri haline döndürebilenler.
    2 - kendi çıkarları (can / mal parabol ekseninde) doğrultusunda yaşamlarını sürdürebilmek için sorgulamadan kabul edenler.
    3 - ne olduğunu zaten hiç merak etmemiş, ben bilmem şeyim bilirci, körü körüneciler.

    invertebrateism, günün koşullarında yalanı, tecavüzü, hırsızlığı, zorbalığı, şiddeti ön plana çıkarıp başta tacı edebilir. hepsi birden de insanlara normal bir şeymiş gibi sunulabilir, bazı dönemler bazı olgular daha ön plana çıkarılabilir. en ilginci, bir gün önce ortaya çıkarılan olgu, bugün reddedildiğinde, dün yapılanlar tamamen unutulabilir.

    invertebrateism'de algı yönetimi önemlidir. mağduriyet önemlidir. zaman zaman insanların ilgisini çekebilecek post-modern tiyatral oyunlar önemlidir. aslında en önemlisi, yukarıdaki listede 1. maddeye giren insanların anlık çıkarları ve durumu kurtarma amaçlarıdır.

    invertebrateism zamanla bağımlılık yaptığından, özellikle yukarıdaki listede 3. maddeye uyan insanlarda, uzaydaki boşluk kadar içsel sessizlik, zihnin tamamen susması - düşünmesi gereken zamanlarda bile -, derin meditatif fakirlik gibi durumlar gözlenebilir.

    2. maddedeki insanlar zaten yapı olarak bukelamun gibi olduklarından, yarın bir gün başka bir -ism tercih edebilecek kadar aklını kullanabilenlerdir. onlar sistemde yine bir nebze kendi tercihleriyle tutunmaya gayret eden ve 1. maddede keşke olabilsek diyenlerden oluşmaktadır.

    kısacası sizi bilmiyorum ama insan gerçekten hayret ediyor olan biten olaylara ülke sınırlarımız içinde.

    söz uzar kesmek gerektir vesselam.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap