6 entry daha
  • ben mi hesap kitaptan anlamıyorum yoksa başlıkta mı bir gariplik var çözemedim. yamulmuyorsam iphone x, 6 bin tl civarı bir şey. diyelim ki bu adam her gün avcılardan mecidiyeköye işe gidiyor. ayda da varsayalım 3 bin tl civarında bir maaşı var, iphone'u biriktirdiği paralarla çok zorlanmadan almış.

    bu adam şimdi iphone yerine araba mı almalıydı? birincisi 6 bin tl'ye araba nah alırsınız, ayrıca o arabanın her sene çıkaracağı ek masraf sadece bir iphone kadar ediyor zaten. peki bu adam her gün taksiyle mi işe gitseydi? üşenmedim gittim hesapladım, 96 tl diyor sırf gidiş için. yani gidiş dönüş günde 200 lira vermesi gerek bu adamın taksiyle işe gidip gelmesi için. bir de taksiyle çok daha fazla trafiğe maruz kalacak ve büyük ihtimalle çok daha yavaş gidip gelecek. kendi arabası olsa da yine aynı trafiğe girecek zaten.

    e bu durumda ne anormal a.k? herifin metrobüsten başka bir alternatifi yok o güzergah için. ayrıca adam da yolda çok zaman geçiriyorsa iyi bir telefonu olmasını isteyecektir doğal olarak, hobisidir alır. günde 2 saat oynayabileceği ps4'e 2 bin tl vermektense günde 6 saat elinde olan telefona 6 bin tl vermek daha mantıklı geliyordur.

    kısacası şu düşünmeden millete bok atma huyunuzdan bi sıyrılın artık a.k. istanbul gibi bir yerde metrobüs tek seçenek gibi bir şey. arabanız olsa bile metrobüs çok yönden daha avantajlı. kalabalığı insanı falan bombok, ama trafikten kurtardığı içi bir zorunluluk.

    ps: hayatımda hiçbir apple ürünü kullanmadım, hatta telefona da 1200 liradan fazla para vermedim. gelip de bana apple fan boy faln demeyi düşünenler varsa peşin peşin söylemiş olayım. insanların keyif aldıkları ürünlere para vermesini eleştirenlerin de dimağına çakayım.
17 entry daha
hesabın var mı? giriş yap