5 entry daha
  • şahsen bu gibi turnuvalarda evsahibinin üst turlara çıkmasının turnuvayı daha coşkulu bir ortamda tuttuğuna inanıyorum. zira erken elenen evsahibinin vatandaşları da ister istemez turnuvaya olan ilgilerini kaybedebiliyor. bu da turnuvanın yapıldığı yerdeki en büyük taraftar kitlesinin erimesine neden oluyor. buna yakın dönemden en güzel örnek ise 2010 güney afrika dünya kupası'dır. 2014 dünya kupası'nda ise bariz biçimde brezilya'nın ileri taşınmasına rağmen 7-1'lik maça kadar tüm turnuva karnaval havasında geçmişti.

    daha açıkçası şöyle düşünmeli; mısır-uruguay, avustralya-peru, panama-tunus, senegal-japonya gibi farklı kıtalardan gelecek ülkelerin maçlarına evsahibi ülke vatandaşları gitmezse onbinlerce kişilik stadyumlar bomboş kalır. bu da her şeyden önce yüz yıla yaklaşmış bir marka olan dünya kupası'nın prestijini berbat eder. yoksa kim takar rusya'yı.

    ha, ikinci bir nokta da var tabi; ulan evsahibi ülke o kadar harcama, yatırım, misafirperverlik yapıyor. bırakın adamlar da 1-2 tur yükselsin. zavallı güney afrika gibi 3 maç oynayıp elenmesin.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap