• her daim olağanüstülüğe methiyeler döşenen uçarı insan tarafın, olağandışılığa naatler yazan android tarafına bir soru mahiyetinde the dears kusursuzluğu.

    - bilinçaltı mı bilinçdışı mı?
    - bilinçaltı diye bir şey yok. bilinçdışı o.
    - lacanesk mi freudiyen mi?
    - tedbiren.
    - anlar gibiyim. ama belki de tedricen?
    - aslında tam değil. üstbenlik ile ilgili daha çok.
    - anlayacak gibiyim. ancak açıklanmaya ihtiyacım var.
    - işte buna benziyor.

    “i knew ya”

    bugün, yaşamında, o bir tık fazla virgüllendirdiğin bunalımlı, bir tık fazla sustuğun sıkıcı, bir tık fazla içtiğin üzücü, bir tık fazla görmezden geldiğin kırıcı, bir tık fazla anladığın anlaşılmaz, bir tık fazla kızdığın zayıflığın orta yerinde bağdaş kurmuş, of, işte o, gözü yoran cümlelerinden biri daha. vurucu son cümleyi heybende tuttuklarının sonrasında. öpmediğin bir günün uykuöncesinde. kupkuru bir sardunya gibi filtresiz, belki gövdesine tekme yiyen ukulele gibi, bir sevim burak cümlesi yahut: bütün kıyaslayan cümlelerin sıkıcılığında. ve bugün. kendince poeme prose. cohen ve bowie'den de sonra. hatta heinrich heine'dan ve elbette tristan hawkins'den. sabah sakındığın günaydından. marilyn manson'ın favori parçasının we are the dead olmasından. insanları sevmemekten ve ne anlattığını unutmaktan. anlattığından kopmaktan. kopuşa dair olamamaktan. küçümen cümleler ile kendini ifade etme lüzumundan. uzun uzadıya acı çekememekten. rasyonel olup, makul kalıp, insanî davranıp, flöreyi toprağa havluyu ringe gömüp uyanmaktan, artık felsefeyi, sosyolojiyi, antropolojiyi, tarihi, biyolojiyi, nasa'yı, sıvılaştırılmış saç onarıcılarını geçip, uzun, hepsi, en çok da anlatması.. kahve, yeryüzünü eşitleyebilir. iyi biri olduğunu anlatma zorunluluğu (arkadaşlara kızmak, işe darılmak, patrona gücenmek, sabahlara dek içip kendine nota vermek), iyi biri olmadığını anlama an'ı (hehehe).. geçti bunlar da - ifadesi anlaşılmayacak şekilde.

    kendime daha iyi bir hikaye sundum. artık okuduğum kitapları paylaşmıyorum. dinlediğim şarkıları arşivliyorum. filmlerimden söz açmıyorum. iyi zamanlarım oluyor. senin de olsun.

    - bilinçaltı mı bilinçdışı mı?
    - bilinçaltı diye bir şey yok. bilinçdışı o.
    - öklidyen mi randian mı?
    - kerhen değil: mecburen.

    iyi şarkıdır, bence seversiniz.
hesabın var mı? giriş yap