• keşkeleşen geçmişin geleceğe bıraktığı notlar. berzah uğultusuna kulaklarını hazır et, gardını alsın göğüs çekirdeğin, filizlenecek çekirdek, bir söğüt ağacı olacak. söğütün altında devlet kurup devlet yıkanların aslan sütü kokusundan ırak ve bekletilmiş asırlık bir küpten içemeyeceksin şarap! en mukaddes hüzün adına hazır ola geç, yalpalayan, topallayan, dağılan, kırk günlük ağıtlar kokan bir hazır ol bu ve rahat dursan bile kalbin dört nala doğru koşarak rahat durmayacak!

    birikintilerden feragat et, bildiklerini unut, unuttuklarını zihninde büyüt, büyüttüğün ne varsa küçült, deveyi et pire, pireyi fil et, çaya düş, kahve ile yıkan, şurup iç. sesini dök, suretini aç, yönünü kaybet, kayıplarının hesabını tut, mezarlık ardiyesinin ikametçilerini say, atalarının seceresini ezber et. insan güt, uyku bozukluğu koyun kes, ters kalk, yüzüstü uyu. kalabalığa karış, kabalıktan nasip al, yüzünü traş et, cismini dök, sakal diplerini kazı!

    bilye parıltısında hayalleri dök nehire, uzan kıyısına, serini koy göğüne, boyan rengine, düşlerini dök denize. deniz iç, gökyüzü üfle, ses etme, ses bekleme, iltica et sendeki sen ile içindeki sen ile hiçliğine ve olmazmış gibi davranan benliğine. bablar oku, âyetler solu, insan kutsa, eğilme ve böbürlenme. şehadet et geçmişe, geçmiş olan her çileye, geçecek olana gülümse, gül dök, çiçekler besle, içinde büyüt, kabulleniş divanına eğ başını ve ruhun teselli etsin diri naaşını. yaşa. içinde, yanında, kıyında, gölgesinde, gözlerinde, bileklerinde, saç uçları ile diplerinde... gibi. bu bir siyah sahne. her şey sen, kulis sen, siyah ve renkler sen, işleyen ve eylemsizlik ile eylem olan sen, obje ve dekor sen, metin ve metanet sen. şimdi bir monoton hava içindesin, küçük küçük ses et monologunu. sesi çığlığa doğru büyüt, çığlıktan fısıltıya doğru küçült. sanat bu. kreşendo! sen her yangından almışsın hisse ve yaşarsın içinde bir korla!

    işit beni ben senim, sendeki benim. hamd et. çünkü kalbin ile ruhundan habersiz değilsin. istersen küfret, ki çıta çok yüksek çirkin sözlerde, verirsin küfrün hakkını bile. kime mi? seç, beğen, al. doğunun göğünde "kısmet" gudubet "kader" cazgır... seç, beğen, al. ikisi de doğurgan!

    tutuş! bu senin hakkın. bu senin "tufan"ın. bu senin helakın. boynundan öperim. alnında da.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap