4 entry daha
  • ost'u epey etkileyici bir anime, ama ost'unda altıncı bölümde dinlediğimiz "tree song"un orijinal japonca versiyonu yok ve sadece ingilizce versiyonu yer alıyor. aradım, taradım bulamadım orijinal versiyonunu parça olarak. yine de geri kalan müzikler de çok güzel, jenerik müziği olsun; özellikle chroniko'nun melodisi olsun. paprika'dan parade'i çağrıştırdığı oluyor kısım kısım.

    tarz olarak da yine, çizimleri ve tasarımları farklı ama, benzer bir sürreal tat alıyorsunuz. konusu zaten yeterinden fazlasıyla ilgi çekici:

    ruh yerine hafıza/bilincin*öz hâlinde vücudumuzda yer aldığı ve çipler yoluyla farklı bedenlere aktarılarak mutlak ölümden kaçınılabilen ama bu imkândan yine herkesin değil elit kesimin yararlanabildiği ve alt tabakanın faydalanamadığı hatta yaşam standartlarını biraz arttırabilmek ve ailelerine maddi destek olabilmek için talep duyulabilecek bedenlere sahiplerse bunları bir fiyat karşılığında satıp daha kusurlu bedenlerde yaşamayı seçtiği bir evren tasvirinin yapıldığı şeklinde özet geçilebilecek, ancak bu durumun yarattığı farklı hikayeleri, farklı gezegenlerdeki farklı tezahürlerini de bölümlerinde işlemiş bir anime. arkaplanda ise daha geniş ve düz bir çizgide ilerleyen baş karakterimizin asıl öyküsü anlatılıyor yavaşça, son birkaç bölümde hızlanıp yoğunlaşarak; bu kişinin arayışı, aşkı, geçmişindeki gizemleri, amacı ortaya konuyor.

    hafızasını kaybetmiş şekilde, kimliğini bulmak amacıyla oradan buraya dolaşırken biz de olaylara tanık oluyoruz.

    üçüncü bölümde chroniko, altıncı bölümde yaşlı çift, yedinci bölümünde vanilla; diğer bölümlerinde diğer karakterler bazen bir bölümlüğüne, bazen birkaç bölümlüğüne yer almasına ve kısa süren bölümlere rağmen hikayeleriyle hafızanızda yer ediyor; sevginin ve arayışların farklı yönleri kimi zaman saf trajedi olarak kimi zaman çarpıcı bir şekilde, kimi zaman tedirgin edici ve sorgulatan bi biçimde ortaya konmuş.

    son bölümlerinde, asıl karakterimizin zaten malum olan asıl hikayesini, aşkını izliyoruz ancak kanımca animenin ortasında ve başında yer alan bölümler çok daha etkileyiciydi.

    melody of chroniko:
    https://www.youtube.com/watch?v=mmrckxf0rp8

    the tree song:
    https://www.youtube.com/watch?v=u-iw29cgjsm

    full ost:
    https://www.youtube.com/watch?v=rwp31geenea
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap