16 entry daha
  • instagrama anket özelliği geldikten sonra beni kendine bağımlı etmiş eylem...

    yok duramıyorum, ne anketlere katılıyorum bir bilseniz... kırmızı mı/ bordo mu? kebap mı/ hamburger mi?, tiyatro mu?/sinema mı?, klasikler mi?/best seller mı? alayına katılıyorum, bir tanesini bile boş geçmiyorum.

    sadece sosyal medyada değil, gerçekte de bütün anketlere katılıyorum, restoranda yemek yedikten sonra doldurmak ister misiniz diye verdiler doldurdum, yaptığınız alışverişten memnun musunuz anketi verdiler doldurdum, çocuğun okulunda hangi etkinlikleri düzenleyelim anketi verdiler doldurdum... işin garip tarafı eskiden anket doldurmaktan nefret ederdim, hiçbirini doldurmazdım, mecbursam da başkasına doldurturdum.

    geçen gün işyerinde mavi yaka çalışanlar için yemeklerden memnun musunuz anketi vardı, ben de istedim anket, biz doldurmuyormuşuz, bir sinirlendim, bir uyuz oldum sormayın... gittim ik nın kapısına dayandım, biz adam değil miyiz, niye biz doldurmuyoruz diye, ya manyak mısın nesin, bi git dediler*. neyse sonra yılbaşı yemeği eşli mi olsun, eşsiz mi anketi geldi de, bir rahatladım, hepsini affettim.

    geçenlerde bir alışveriş mağazasının müşteri hizmetlerine bağlandım, "görüşmeden sonra ankete katılmak isterseniz 1 e basın" cümlesi daha bitmeden bastım, görüştüğüm temsilciyle konuşmamızın sonunda; çocuk şaşırmış ve onay bekleyen bir sesle, "ankete katılmak istediğinizi görüyorum ekranda?" diye sordu. anlamadım ki bir tek ben mi katıldım acaba bugüne kadar, "evet" dedim, "lütfen görüşmemiz bittikten sonra hatta kalın." dedi mutlu bir ifadeyle. bütün sorulara çok iyi verdim ki normalde anketleri büyük bir ciddiyet ve inanılmaz bir objektiflikle doldururum ama madem bu kadar sevindin, sana puanım 10 kanka, hadi yine iyisin köftehor...

    bir sonraki entry ne hakkında olsun;
    mükemmelliyetçilik mi?
    4-2-4 methodu mu?
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap