6 entry daha
  • olaylari zaman uzay boyutunda irdeleyemeyen, 5 sene onceki bir entrydeki 2 cumleden ibaret bir metin icinden dahi kafasina gore manalar cimbizlamaya yarayan bir emin colasan gerecidir. cogunlukla maksadi "bunu ben demiyorum, baskasi diyor" olarak kullanilsa da, nihai yargida 2 cumlelik metinlere referans gondermelerde "fikirlerim elestirildiginde ad hominemsiz yapamiyorum, konuya teget gecse de surrealist kolaj yapmaktan ote gidemiyorum, 'sen ne hakla konusursun'dan ote karsi arguman uretemiyorum" manasina gelir.

    oysa ki tirnak ici kullaniminda hem tirnaga konu olan soylemde konu edilmis hadisenin konusulan mevzuya uyumlulugu, hem de zamanlarin kisiler uzerindeki degisimi, hem de tirnak acilan metnin nihai yargisi hesaba katilmalidir. "sen 5 sene evvel boyle demistin" eger bir olcut ise gecmis zaman olur ki hayali omre bedel diyerek "190 boyundayim ve hayvanlar gibi voleybol oynuyorum. kilolarimdan kurtuldum mu tazi gibi olacagim, sozluk bayanlarina selam ederim" manali metinleri de envanterden cikarip fikre "imaj kaygili musluman abazansin, senin ahlakcilik oynamaya ne hakkin var ibis?" seklinde konudan bagimsiz ve alakasiz sahsa yonelik karsi-arguman cikarmak da mumkun olur

    oysa ki bugun ve simdi kimsin, nesin onu evvelce ne dediginden degil, simdi ne diyorsun ne anlatiyorsun oradan anlamamiz lazim. cevaplari da sahsa degil, karsi fikre yoneltmemiz lazim. o isin ahlagina hakim olmadan tirnak acsan ne, ercan saatci parantezli unlemleri atsan ne?
26 entry daha
hesabın var mı? giriş yap