2 entry daha
  • müslüm gürses'in yeni albümü ve albüme adini veren $arkisi.

    albümde bakma'dan ba$ka taksici, anlatamiyorum, gitti gideli, ici seni di$i beni yakar, unuttum, sus, mavi mavi, bir bahar ak$ami, ye$il ördek gibi ve bakma'nin bir versiyonu daha bulunuyor.

    sadik kitle taksicilere, büyük üstad orhan veli'ye selam edilen $arkilar ve birkac da cover var. son zamanlarda ali$ilanin aksine taninmi$ slow pop $arki coverlanmami$ gibi bu sefer.
    albümde artik cogu parcada oldugu gibi ritmler arasinda tabla kullanilmi$.

    bakma güzel bir ciki$ parcasi. akilda yer edecek bir melodisi var. bilhassa ikinci versiyondaki tef, tabla ve kadin vokalist sesi cok iyi oturmu$lar.

    klasik bir arabesk $arkisi degil. hatta tam tersine, $imdiye kadarki arabeks $arkilardan ali$tigimiz $ekilde sevgiliye a$k icin yalvarilmiyor, hakedilen a$ki elde etmek icin bir caba yok.
    "eger terbiyesizlik yaparsam affetme beni de burnum sürtülsün. ama bu ili$kiyi koparmayalim, yarin an gelir sakatlik olur, o zaman gelip omzumda aglarsin gülüm" temali ilginc bir $arki olmu$.
    $arkiyi atmosferik yarrak metal gibi bir tarza sevk etmek istersek, "delikanli mazo$ist kelebek, az acili arabesk" diyebiliriz.

    akilda kalici "jenerik" yahut "etiket" sözleri "bakma gözümün ya$ina, bakma yalvari$larima" olabilir ve bunlari televole muadili programlarin resim üstü yazilarinda bolca görebiliriz.

    tüm sözler de $öyle:

    "eger birgün, acilar yolda$in oldugunda,
    siginacak bir limanin olsun istersen
    beni reddetme

    eger birgün seni aldatirsam,
    a$kimizi yalanlarla kirletirsem,
    pi$man olsam da beni affetme

    bakma gözümün ya$ina, bakma yalvari$larima

    [nerden bileyim dogru insan oldugunu?
    emin olayim, bir ömürlük seveyim*]

    duy beni, reddetme hislerimi

    [al beni, götür gittigin yere*]"

    *: yalnizca ikinci versiyonda var ve kadin vokalist söylüyor
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap