• ingiltere denince akla gelenler başlığını görünce aklıma geldi de kim bana bakıp "ingiltere" diyecek ki benim aklıma ne gelecek?
    hayatım türkiye'de geçti, türk vatandaşıyım ve türk kanunları ben dahil her vatandaş için bağlayıcı. peki bu kanunlar neler? hergün çıkan onlarca kanun iş -özel- sosyal hayatımı nasıl etkiliyor?
    hukukçu değil basit bir insanım, ve kanun çıkarma gücü verdirildiğim söylenen insanların yaptıklarından haberdar olmam gerektiğini düşünüyorum. aşağıda bir format önerisi bulacaksınız

    resmi gazete sayı: 30261
    kanun adı :sosyal sigorta işlemleri yönetmeliğinde değişiklik
    yapılmasına ilişkin yönetmelik

    ilgili kanun maddesi: madde 32 (geçici madde 34)
    kanun metni : "madde 32 – aynı yönetmeliğe aşağıdaki geçici maddeler eklenmiştir.

    “2017 yılı kasım ayına ilişkin bazı primlerin ödenme süresi

    geçici madde 34 – (1) ayın 1’i ile 30’u arasındaki çalışmaları karşılığı ücret alan kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamındaki sigortalıların, 2017 yılı kasım ayına ilişkin sigorta primleri ile kanunun geçici 72 nci maddesi uyarınca ertelenen 2017 yılı şubat ayına ilişkin sigorta primleri en geç 26/12/2017 tarihinde kuruma ödenir."

    şeklinde okumayı kolaylaştıracak şekilde yazılır, ve konu uzmanı olan kişiler, diğer vatandaşları bilinçlendirirse hepimiz hakkını hukukunu bilen daha iyi vatandaşlar oluruz.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap