1 entry daha
  • özellikle ülkemizde doksanların ilk yarısına kadar futbolcuların profesyonel futbolu bırakma yaşlari idi bu yaşlar.

    lakin roger milla, mirko votava, lothar matthaeus, donato gama da silva, mauro silva gibi oyuncuların emsal teşkil etmesi dolayısı ile yabancı meslekdaşları kadar olmasa da yine de mehmet özdilek ve bülent korkmaz gibi futbolcuların bırakma yaşını biraz daha yükselttiklerini görüyoruz. ama biz rekoru hakan şükür den bekliyoruz. nasılsa milli takıma da almıyorlar. 41 yaşına kadar oynar inşallah. (bkz: 41 kere maşallah) tabi g.saraylı arkadaşlarımıza sabır ve sağlık dileyerekten.

    bu yaşın amatör futbola etkisi ise eskiden koşuyolunuza derin paslar atan halı saha arkadaşlarınızın artık sizi görmezden gelip bu servisi artık 20 lik tazelere yapması ile tecelli eder.

    ilk zamanlar "noluyoz lan" diyerekten mızıkçılık yapılsa da zamanla olay kanıksanır. öyle ki işi dalgaya vurursunuz artık.
    misal es kaza sağ açık mevkine oğuz çetin klasında uzatılan topa mundar gözüyle bakıp koşmadığınız gibi "olm yaşlıyım ben o kadar koşamam" diyerekten haleti ruhiyenizle bir güzel eğlenir ve eğlendirirsiniz.

    yine artık mahallelerimizde ender görülen boş arsalardan ya da asfaltta top tepen veletlerden sekip önünüze gelen topu "amca amca top" diyerek ister sizden geleceğin bu yıldız adayları. (bkz: rıdvan dilmen)

    öte yandan hafızanız biraz iyi ise hiç unutmam ile başlayan keyifli nostaljiler yapmanıza da olanak sağlar bu yaşlar.
360 entry daha
hesabın var mı? giriş yap