2 entry daha
  • çok şirin bir blog. kurucusu ece erel her yerde çay uzmanı olarak anılır. sertifikalı çay uzmanı olduğunu her platformda mutlaka belirtir. bununla birlikte kendisinin çay uzmanlığı eğitimini ve "uzmanlığa kabulünü" nereden aldığı hakkında internette hiçbir bilgi yok.

    bu kişi birçok marka ve oluşumla çay etkinliği yapıyor ama hiçbir allahın kulu "hocam sizin sertifika neredendi?" demeyi akıl etmiyor sanırım. sertifikalı uzmanlık kavramı o kadar geniş ve yetkinlik sağlama yönünden o kadar şüphe veriyor ki insan hayret ediyor.

    internette ufak bir kurcalamada bu ünvanın online olarak bile alınabildiğini görebiliyoruz. dolayısıyla kendini çay uzmanı olarak tanıtan ama kaynağını belirtmeyen bir vatandaş bu vasfı çay türleri hakkında bolca wikipedia karıştırarak mı edindi yoksa dünyanın en zorlu ve en manyak çay platformunda tırnaklarını kazıyarak mı elde etti asla bilemezsiniz.

    sosyal medya profilime uzay mühendisi olduğumu yazsam kaynağını belirtmek zorunda kalırdım. ama "x uzmanı" olunca böyle bir zorunluluk ortadan kalkıyor galiba. hepimize allah akıl fikir versin.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap