7 entry daha
  • ön edit: bu entry yazıldığında konu başlığı "kış saati uygulamasına alışılması" idi. tabi o yüzden içerik biraz garip kaldı. ama eski haline göre yazdığım mesajı değiştirmedim. görüşlerim aynıdır.

    ülkemde uygulanması gereken normal saat dilimine (bkz: kış saati) deyip tükaka ettiğiniz saat dilimidir. evet ona alışılması çok daha kolaydı. çünkü başlığı açan kişiyi bile hangi saat dilimi uygulamasına uyduğumuzu bilmediğini göstermiştir.

    kış saatinde olsaydık ığdır'ın kuyruğundan geçen meridyene göre değil nüfusun çok çok büyük çoğunluğunu barındıran batı anadolu kısmından yani kocaeli'den geçen meridyene göre olması gereken saat dilimidir. çünkü nasıl gece yarısı 24.00 (00:00) ise gün ortası da 12:00 olması normaldir. buna en yakın meridyen de kış saati dediğimiz uygulamadır. fakat öyle değiliz işte. aralık ayında (bkz: yaz saati) uygulaması yapıyoruz. öylesine yanlıştır ki gece yarısında gün değişimi 24:00 (00:00) iken gün ortası 13:00 - 13:35 arasında değişmektedir. doğrusu için (bkz: öğlen namazı) ve (bkz: allah söyletti)

    saatleri her yıl ileri geri alan onlarca ülke içinden bir biz akıllı çıktık, onu da kıçımıza teğet geçen meridyene göre ayarladık.
362 entry daha
hesabın var mı? giriş yap