• necip kaan karayal, suat gücel ve nedim paltura tarafından kurulan; tatil ve tur satan e ticaret şirketi ve sitesi.
    kuruluş hikayeleri şöyleymiş:
    -----
    galatasaray lisesi’nde okuyan bir grup arkadaş kendilerini “daltons” olarak adlandırıp öğrenci organizasyonları yapmaya başlıyorlar ve ufak turlar düzenliyorlar. istiklal caddesi’nin göbeğinde okumanın verdiği bir artıdır herhalde gezmeyi de gezdirmeyi de çok iyi başarıyorlar ve kısa zamanda organizasyonları büyütüyorlar.

    bir süre sonra yaptıkları işi farklı bir boyuta taşımanın zamanının geldiğini farkediyorlar. tatil yapmak isteyen müşterinin çok fazla seçeneğinin olduğunu, fakat dağınık halde bulunan acentaların müşteriyi kısıtladığını görüyorlar. tüm bu acentaları birarada sunup müşteriye büyük bir katalogdan tatil seçtirmek fikri çok cazip geliyor ve tatilsepeti.com’u kurmak üzere acentaları gezmeye başlayıp fikirlerini anlatıyorlar. bazı acentalar iştahla atlıyor, bazıları eski iş arkadaşlığının verdiği samimiyetle onları kırmıyor, bazıları ise onları dinlemiyor.
    tatilsepeti.com’un kurucularından kaan karayel uğruna itü fizik mühendisliği bölümünü terkettiği işini şöyle anlatıyor: “internet reklamı internetten yapılır. gazete reklamları imaj, internet reklamları ise satış getirir. bu yüzden önce internet reklamı yaptık. şirketimiz büyüdükçe gazete, tv ve açıkhava reklamları da verdik. ama yine de satış getiren reklam aracı internet ve müşteri hakkında her türlü bilgiyi de bu yolla topluyorsunuz. sitemizi bir günde kaç kişinin tıkladığını internet reklamları sayesinde öğreniyoruz.”
32 entry daha
hesabın var mı? giriş yap