8 entry daha
  • cinsiyetçi bir tutum sergilediğinden bihaber yayın.

    mesela bugün gigi hadid'in love magazine takvimi çekiminde koltuk altı kıllarının görünmüş olabileceğine dair bir yazı yayınladılar web'de. ancak saçmalık hadid'in koltuk altı kıllarıyla ilgili bir içeriğin girilmesi değil, yazının son cümlesi:

    "kristen stewart ve cara delevingne’in kazınmış saçları gibi, maskülen güzellik trendleri hafızalarda oldukça güçlü bir imaj bırakıyor, fakat jiletini rafa kaldırmış bir kadın öfke nöbetlerine de yol açabilir."

    jiletini rafa kaldıran bir kadın kimin öfke nöbetine yol açıyor pardon? web sitesini yıllardır takip ederim, bazı saçmalıklarına "pfff" deyip geçerdim, ama bu en salakçası oldu ve beni bu başlığa getirdi.

    aynı kurum birkaç ay önce de instagram'dan nil karaibrahimgil'in "kız çocukları bir ülkenin annesidir" yazılı fotoğrafını "agreed" diyerek yayınlamış ve bir grubun tepkisini çekmişti. nil'in yaptığı her ne kadar tev burs fonuna katkı amaçlı da olsa kampanya cümlesi apaçık cinsiyetçiydi.

    yazıp çizdiğinize dikkat edin azıcık, çok yönlü düşünmek önemli.

    merak edenler için linkleri bırakıyorum:
    https://xoxodigital.com/…did-ve-koltuk-alti-killari
    https://www.instagram.com/…ife/?taken-by=xoxothemag

    edit: gigi hadid yazısındaki "olay" cümleyi kaldırmışlar, ama geç oldu.
    edit 2: aynı günün akşamı da "en havalı selfie'leri çekebileceğiniz sanat alanları" diye bomboş bir liste yazısı paylaştılar. vazgeçtim, en salakça içerikleri kesinlikle bu. valla tebrikler.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap